Expoziţie de fotografie la Castelul Bran despre tradiţiile de Crăciun

Castelul-bran

Castelul Bran găzduieşte, în perioada 6 decembrie 2014 – 7 ianuarie 2015, expoziţia de fotografie „Sara d-astă sară”, care înfăţişează cetele de feciori din satul Pojorta, din zona Făgăraşului, din colecţia inginerului Ioan Giungara.

Fotografiile îi vor purta pe iubitorii de tradiţii prin istoria şi evoluţia cetei de feciori din satul făgărăşan, de la începutul secolului XX până în prezent. Sunt expuse piese de port popular şi obiecte de recuzită ale cetei de feciori cu steag din satul Pojorta, ale cetelor de feciori cu turcă din Ţara Oltului şi ale cetei de feciori cu bâtă din satul Dăişoara.

La fiecare sfârşit de săptămână, Castelul Bran va răsuna de colinde şi urări specifice sărbătorilor de iarnă, susţinute de ansamblurile folclorice din Pojorta, Dăişoara, Dumbrăviţa, Poiana Mărului şi Şirnea, se precizează într-un comunicat transmis de administraţia Castelului Bran.

„Obiceiul cetelor de feciori care colindă de Crăciun a devenit prin frumuseţea, complexitatea şi diversitatea sa, parte a Patrimoniului UNESCO, în anul 2013. Expoziţia de Crăciun din acest an este o celebrare a includerii pe lista Patrimoniului Mondial a acestui obicei şi este dedicată celor trei tipuri de cete de feciori care colindă în judeţul Braşov”, se arată în comunicatul de presă transmis de administraţia Castelului Bran.

Pe perioada sărbătorilor de iarnă, Castelul Bran este deschis conform programului obişnuit, mai informează administraţia acestui obiectiv turistic.(Foto: Agerpres)