Evolve, un shooter mai puţin obişnuit

evolve

La 10 februarie 2015, este programată lansarea jocului Evolve, caracterizat ca fiind un shooter asimetric, atât cooperativ, cât şi competitiv. Responsabili de acest titlu sunt americanii de la Turtle Rock Studios, autorii seriei Left 4 Dead, iar cei care îl vor promova sunt distribuitorii de la 2K Games.

Evolve va putea fi jucat pe platformele Microsoft Windows, PlayStation 4 şi Xbox One.

Campania single-player din Evolve se desfăşoară pe planeta Shear, colonizată de umanitate într-un viitor îndepărtat. În ciuda succesului iniţial, colonizarea începe să fie pusă în pericol, în urma atacurilor brutale ale unor monştri de origine extraterestră.

În urma numărului crescând de aşezări umane distruse, autorităţile umane iau decizia de a-l chema pe veteranul William Cabot pentru a stopa asaltul extraterestru. Cabot acceptă provocarea şi începe prin a pune la punct o echipă de Vânători, alcătuită din veterani de război, psihopaţi, asasini plătiţi şi mercenari.

Atracţia principală a jocului este însă modul de multiplayer, mai ales aici putând fi vorba de un shooter asimetric, în sensul că, o echipă de patru vânători va avea misiunea de a ucide un monstru, fiecare din cele cinci personaje fiind controlate de jucătorii umani. De cealaltă parte, creatura poate câştiga confruntarea dacă îi ucide pe toţi patru sau dacă reuşeşte să arunce în aer o colonie din apropiere.

Jucătorii din ambele tabere au la dispoziţie o mulţime de abilităţi unice, pe care le pot dezvolta atât în timpul meciurilor, cât şi în urma experienţei câştigate la sfârşitul fiecărui meci. De exemplu, ucigând diferite forme de viaţă, monstrul poate evolua în timpul meciului, cu preţul de a deveni, pentru câteva secunde, extrem de vulnerabil.

Echipa vânătorilor este compusă dintr-un medic, un strateg, un jucător de suport şi unul de asalt. Fiecare dintre aceste clase beneficiază de diverse posibilităţi de personalizare. Deocamdată, au fost făcute publice doar patru tipuri de monştri: Goliath, Kraken, Wraith şi Behemoth.

De-a lungul anului 2014, versiuni ale jocului Evolve au fost bine primite de critici şi de public. Astfel, la 1 iulie, în cadrul evenimentului E3 2014, Evolve a câştigat la categoriile „Cel mai bun joc al evenimentului”, „Cel mai bun joc pentru console” şi „Cel mai bun multiplayer”. La 5 august, a fost desemnat, în cadrul Gamescom Awards, „Cel mai bun joc pentru PC şi Xbox”. (Text: Agerpres, Foto: pcworld.com)