Eveniment dedicat celui mai bătrân stejar, care are 930 de ani

cel mai batran stejar

Un eveniment care are ca scop promovarea „Bătrânului Carpaţilor”, cel mai bătrân stejar descoperit în România, în vârstă de aproximativ 930 de ani, dar şi a „Complexului Geologic Racoş”, va avea loc pe 3 septembrie, precizează Asociaţia Carpaterra într-un comunicat de presă.

Organizatorii afirmă că Ariile Protejate din Mercheaşa şi Racoş, din judeţul Braşov, merită să fie cunoscute şi apreciate atât de localnici, cât şi de turiştii care vizitează aceste zone.

Evenimentul pe care îl organizăm ţinteşte toate categoriile de vârstă, dar cu precădere persoanele iubitoare de sport şi de natură. Începând cu concursul de alergare Gorun Trail ce uneşte cele două arii protejate printr-o cursă de 30 de km, dedicată celor antrenaţi, dar şi una mai scurtă, de 10 km, ce vrea să ofere alergătorilor ce sunt la început un cadru frumos care are ca obiectiv principal Bătrânul Carpaţilor, martor al trecerii anilor, poate cel mai în măsură să vorbească despre istoria zbuciumată a zonei. Pe lângă cursă am pregătit alergătorilor o serie de activităţi diverse, menite să prezinte cultura zonei, respectiv un târg de produse tradiţionale organizat de primăria comunei Homorod, o expoziţie fotografică cu Arbori Remarcabili din România (organizată de artistul Florin Ghenade), şi expoziţia „Un nou geoparc în judeţul Braşov (expoziţie intinerantă)”, care conţine exponate din şase arii protejate din judeţul Braşov”, potrivit sursei citate.

Pe lângă cursa de alergare, târgul de produse tradiţionale şi cele două expoziţii, evenimentul mai cuprinde tir cu arcul, masaj kinetoterapeutic, un curs de prim ajutor al Crucii Roşii Braşov şi proiecţie de filme documentare despre natură.(Text: Agerpres, Foto:  arboriremarcabili.ro)