EURO 2016: Turnul Eiffel, în culorile unei echipe în fiecare seară

Eiffel

Turnul Eiffel se va îmbrăca în fiecare seară în timpul EURO 2016 de fotbal, găzduit de Franţa între 10 iunie şi 10 iulie, în culorile unei echipe participante aleasă de publicul european pe reţelele de socializare, a anunţat primăria Parisului.

Iluminarea celui mai faimos monument din Paris va dura 15 minute, după fluierul final al meciurilor, şi va onora o echipă care a jucat în acea zi.

Această ţară va fi determinată de cel mai mare număr de mesaje de încurajare contabilizate cu un diez urmat de abrevierea ţării — de exemplu #FRA pentru Franţa, #BEL pentru Belgia sau #ENG pentru Anglia — şi postat pe Facebook, Twitter şi Instagram.

Printre participantele la EURO 2016 este şi naţionala României.

O bulă uriaşă cu un diametru de 12 m va fi de asemenea suspendată între primul şi al doilea etaj al Turnului Eiffel, pe care vor fi proiectate cele mai frumoase mesaje şi video ale zilei.

La marile competiţii sportive ”este legitim ca sportivii să fie onoraţi, însă noi ne dorim să punem în lumină suporterii, care dau energia şi entuziasmul lor competiţiei, şi asta în locul cel mai emblematic de la EURO cu fan-zona sa”, a declarat Jean-Francois Martins, adjunctul primarului Parisului, însărcinat cu Turismul şi Sportul.

Champ-de-Mars, aflat la picioarele Turnului Eiffel, va găzdui în timpul EURO 2016 cel mai mare ”fan-zone” al competiţiei, amenajat pentru circa 92.000 de suporteri într-un spaţiu ultra-securizat, la şapte luni de la atentatele de la Paris.(Text: Agerpres, Foto: smarterparis.com)