Enrique Iglesias a împlinit 40 de ani

enrique-iglesias-01

Enrique Iglesias, cântăreţ, cantautor, manechin, actor, muzician şi producător muzical, a devenit celebru cu piese precum „Bailamos”, „Rhythm Divine”, „Be With You”, „Escape” sau „Hero”. Enrique Miguel Iglesias Preysler, fiul binecunoscutului interpret spaniol Julio Iglesias şi al jurnalistei de origine filipineză Isabel Preysler, s-a născut la Madrid, în Spania, la 8 mai 1975.

În 1985 s-a mutat la Miami, pentru a locui cu tatăl său. A început să cânte încă din perioada liceului, interpretând pentru prima dată o piesă în faţa publicului la şcoala privată unde studia, Gulliver Private School din Miami. De atunci, şi-a format un grup de prieteni cu care a început să cânte prin restaurante, fără ca părinţii să ştie. Mai târziu, avea să declare că îi plăcea foarte mult să cânte şi nu a spus nimănui de teamă să nu-i strice cineva această bucurie.

După absolvirea liceului, s-a înscris la Universitatea din Miami, unde intenţiona să studieze domeniul afacerilor. Dar a renunţat după doar un an, dorind să se dedice în întregime muzicii. Enrique Iglesias şi-a dorit să reuşească în lumea muzicii fără ajutorul tatălui său, aşa că a înregistrat prima casetă sub numele Enrique Martinez şi fără ca Julio Iglesias să ştie. În 1995 a semnat primul contract, iar anul următor lansa primul său album, intitulat „Enrique Iglesias”.

Discul s-a bucurat de succes în Europa latină, fiind comercializat în peste şase milioane de exemplare, iar artistul a fost recompensat cu numeroase premii, printre care premiul Grammy pentru cel mai bun interpret latino şi premiul Billboard „Artistul anului”. Acesta a fost urmat, un an mai târziu, de „Vivir”, care a avut acelaşi succes şi care anunţa primul turneu mondial al artistului.

A urmat albumul „Cosas del Amor” (1998), iar în 1999, piesa „Bailamos” a ajuns pe prima poziţie în topurile americane, fiind folosită şi în coloana sonoră a filmului „Wild Wild West”, cu Will Smith. Trei ani mai târziu, a lansat primul album în engleză, „Enrique” (2000), pe care erau incluse piesele „Rhythm Divine” şi „Be With You”. În 2001, a apărut cel de-al doilea album în engleză, „Escape” (2001), care cuprindea binecunoscutele piese „Escape”, „Maybe”, „Don’t Turn Off The Lights” şi „Hero”.

Enrique Iglesias a continuat să lanseze hit după hit, iar în 2003 apare albumul „7”, în 2007 – albumul „Insomniac”, iar în 2010 – „Euphoria”, care include piesele „I Like It” şi „Ayer”. În anul 2008, a lansat două albume de compilaţie, ce conţin cele mai cunoscute cântece ale sale, unul în limba engleză – „Greatest Hits” şi unul în spaniolă – „Enrique Iglesias: 95/08 Éxitos”. La începutul anului 2012, artistul ajunsese la peste 40 de milioane de albume vândute în lumea întreagă.

În 2013, a lansat noi single-uri, de data aceasta în colaborare cu alţi artişti: „Loco” (cu Romeo Santos), „Heart Attack” şi „El Perdedor” (cu Marc Antonio Solís) şi „I’m a Freak” (cu Pitbull), toate trei ocupând poziţii importante în topurile muzicale. În martie 2014 a lansat albumul „Sex and Love”. Artistul a fost răsplătit cu numeroase premii, dintre care se remarcă şase premii Billboard câştigate într-un singur an (2009), şapte albume care i-au adus discul de aur şi pe cel de platină, dintre care trei în engleză şi patru în spaniolă.

enrique-iglesias-02

Enrique Iglesias a debutat ca actor la Hollywood, în filmul „Once Upon A Time In Mexico”, alături de actori celebri precum Antonio Banderas, Salma Hayek şi Johnny Depp. În 2007, a fost invitat în comedia tv „Two and a Half Men”.

În ceea ce priveşte viaţa personală, Enrique Iglesias formează un cuplu cu fosta jucătoare de tenis de origine rusă Anna Kournikova. Cei doi s-au cunoscut pe platourile de filmare la videoclipul piesei „Escape”, în 2001. Artistul a concertat şi în România, în 2002 şi în 2008. În prezent, este unul dintre cei mai bine vânduţi artişti latino. De altfel, Enrique însuşi declara: „Nu voi nega niciodată de unde provin. Sunt Latino şi asta este evident”. (Text: Agerpres, Foto: musicrowgirl.files.wordpress.com, fanpop.com, Video: youtube.com)