Elon Musk crede că vacanţele sunt dăunătoare sănătăţii

Elon Musk

Elon Musk, fondatorul companiei aerospaţiale „SpaceX” şi care conduce firma de vehicule electrice „Tesla”, este de părere că vacanţele sunt dăunătoare sănătăţii, iar dacă cineva vrea să schimbe lumea nu trebuie să-şi ia liber, nici măcar pentru a-şi vedea copilul nou născut, potrivit unei cărţi autobiografice.

Cartea „Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future”, scrisă de veteranul ziarist Ashlee Vance şi care va ieşi pe piaţă la 19 mai, este plină de astfel de anecdote despre viaţa unuia dintre cei mai influenţi întreprinzători din Silicon Valley.

„Vacanţa te omoară, este lecţia pe care am învăţat-o când am plecat în concediu”, asigură Musk într-unul din pasajele cărţii publicate anticipat de ziarul „The Washington Post”. Elon Musk, care este şi cofondatorul firmei de plată online „Paypal”, s-a îmbolnăvit de malarie şi a riscat să-şi piardă viaţa după o vacanţă petrecută în Brazilia şi Africa de Sud, în anul 2000.

Cartea cuprinde şi un pasaj despre un angajat din „Tesla”, a cărui identitate nu este dezvăluită, care asigură că a primit un e-mail de la Musk în care îi spunea cât de dezamăgit este de el, pentru că a preferat să meargă să-şi vadă fiul nou născut, în loc să participe la un eveniment al firmei.

 „Asta nu este o scuză, este o dezamăgire. Tu trebuie să decizi care sunt priorităţile. Noi schimbăm lumea şi istoria, iar tu ori vrei să participi, ori nu”, scrie Musk în acest mesaj publicat în cartea scrisă de Ashlee Vance, ziarist la agenţia „Bloomberg”.

Vance îl citează pe Musk şi când vorbeşte despre dorinţa lui de a-şi găsi o iubită, dar nu ştie de câtă atenţie ar avea nevoie o femeie.

„Ar putea fi vorba de cinci sau zece ore. Oare de câte ore de atenţie are nevoie săptămânal o femeie? Ar putea fi 15 ore?”, s-a întrebat el. Musk, care locuieşte în Los Angeles, vizitează săptămânal Silicon Valley unde obişnuieşte să stea în casa prietenului său Larry Page, cofondatorul „Google”. Larry Page, care locuieşte în Palo Alto, îl descrie pe directorul de la „Tesla” ca pe un fel de vagabond.

 „Este un fel de homeless, ceea ce este amuzant. Îmi trimite mailuri în care întreabă: Nu ştiu unde să stau la noapte. Pot să dorm la tine?”, povesteşte Page, care asigură că deocamdată nu i-a făcut lui Musk un rând de la cheile casei sale. (Text: Agerpres, Foto: careersprout.net)