Ducesa de Cambridge a împlinit 35 de ani

kate-middleton-01

Catherine, ducesa de Cambridge (născută Catherine Elizabeth „Kate” Middleton) este soţia prinţului William, duce de Cambridge, fiul cel mare al prinţului Charles de Wales şi al prinţesei Diana, al doilea pe linia succesiunii la tronul britanic.

Catherine Elizabeth Middleton s-a născut pe 9 ianuarie 1982, la Reading (Berkshire), oraş din sudul Marii Britanii. A avut o copilărie fericită alături de mama sa, Carole, stewardesă, şi de tatăl ei, Michael, dispecer aerian la compania aeriană „British Airways”. Cei doi au făcut avere, fondând „Party Piecces”, o firmă de vânzare prin poştă a articolelor festive, de la farfurii de carton la baloane gonflabile. Catherine mai are o soră mai mică, Philippa şi un frate mai mic, James.

A studiat la Colegiul Marlborough, apoi, la 19 ani, s-a înscris la Universitatea „Saint Andrews”, din Fife, Scoţia şi a absolvit, în 2005, cu un master în Istoria Artei.

În perioada studiilor de la Universitatea „Saint Andrews”, participând la mai multe cursuri comune, l-a cunoscut, în 2001, pe prinţul William de Wales (n. 21 iun. 1982), devenind prieteni. În 2013, au început o relaţie romantică, întreruptă pentru mai multe luni în 2007, perioadă în care au rămas prieteni.

kate-middleton-02

Mereu în vizorul presei, chiar şi pe perioada despărţirii de prinţ, Catherine Middleton a fost remarcată adesea pentru eleganţă, ţinutele ei fiind fotografiate la orice ieşire în public. În 2005, cuplul a devenit subiectul de atenţiei al ziarelor, care au speculat o posibilă căsătorie.

Licenţiată în istoria artei, Catherine Middleton s-a ocupat de achiziţionarea de accesorii pentru firma de confecţii Jigsaw, din Londra.

Prinţul William şi Kate Middleton s-au logodit în luna octombrie 2010, în timpul unei vacanţe private în Kenya. Angajamentul lor a fost anunţat la 16 noiembrie 2010. Regina Elisabeta a II-a şi-a dat acordul, în 2011, privind căsătoria nepotului său, prinţul William, cu Catherine Middleton şi aceştia s-au căsătorit pe 29 aprilie 2011 la Westminster Abbey, potrivit www.biography.com.

Înainte de nuntă, Catherine Middleton a participat la multe evenimente de profil înalt regal, remarcându-se în special prin marea sa discreţie, graţia şi farmecul natural. Cu puţin timp înainte de căsătorie, prinţul William şi Kate Middleton au devenit duce şi ducesă de Cambridge, conform tradiţiei.

Prinţul William a devenit, de asemenea, conte de Strathearn (Scoţia) şi baron de Carrickfergus (Irlanda de Nord), Kate devenind, totodată, contesă de Strathearn şi baroneasă de Carrickfergus după căsătoria lor de la Westminster Abbey.

Catherine Middleton a avut un impact major asupra modei britanice, fiind numită „efectul Kate Middleton” şi în 2012 a fost selectată ca una din cele 100 de persoane cele mai influente din lume de către revista „Time”.

La 22 iulie 2013, s-a născut primului copil al cuplului regal William şi Kate, prinţul George Alexander Louis, care este al treilea în linia de succesiune la tronul britanic, potrivit www.telegraph.co.uk..

La 2 mai 2015, Catherine a dat naştere unei fiice, al doilea copil al cuplului, prinţesa Charlotte Elizabeth Diana, care este al cincilea strănepot al reginei Elisabeta a II-a, a patra în linie la tron după fratele ei, prinţul George.(Text: Agerpres, Foto: Reuters)