Dragonheart 4 se va filma şi la Castelul Corvinilor

Castelul-Corvinilor

Castelul Corvinilor din Hunedoara va deveni, de la jumătatea lunii aprilie, unul dintre locurile în care vor fi filmate mai multe secvenţe din noua producţie ‘Dragonheart 4’, realizată de Universal Studios Hollywood.

‘În general, filmările vor avea loc în curtea exterioară a castelului. Acolo se construieşte replica unui sat medieval. Vor fi însă şi câteva secvenţe ce vor fi turnate în interiorul castelului. Filmările se vor încheia în 5-6 mai, în perioada de Paşte fiind prevăzută o pauză’, a declarat, marţi, directorul Castelului Corvinilor, Costin Tinca.

Pe timpul filmărilor activitatea castelului va continua în mod normal, deoarece accesul turiştilor se va face ca şi până acum. Cei interesaţi vor putea să vadă însă, de pe podul castelului sau din afara acestuia, cum se desfăşoară o zi de filmare la producţia americană.

În aceste zile, producătorii filmului caută 500 de figuranţi, de toate vârstele, bărbaţi şi femei, care vor apărea în decorul pregătit la Hunedoara.

‘Pentru Castelul Corvinilor aceste filmări reprezintă, în primul rând, foarte multă publicitate. Însă şi pentru comunitate reprezintă un câştig deoarece figuranţii care vor apărea în film vor fi plătiţi cu 50 de lei pe zi şi li se va asigura o masă’, a explicat Costin Tinca.

Tinca nu a putut preciza ce actori ar putea veni la Hunedoara, dar a menţionat că producătorul filmului este Raffaella De Laurentiis, fiica producătorului de la Hollywood Dino De Laurentiis.

‘Dragonheart 4’ este prima mare producţie de film care se realizează în acest an la Castelul Corvinilor, locul fiind cunoscut însă pentru potenţialul său de către casele de producţie din ţară sau străinătate.

Seria filmelor ‘Dragonheart’ (Inimă de dragon) a început în anul 1996, ca o poveste în care se regăsesc aventura, romantismul, umorul şi efectele speciale folosite pentru a ilustra legătura dintre un luptător neînfricat şi ultimul dragon. În rolurile principale au jucat Dennis Quaid, David Thewlis şi Dina Meyer. Actorul Sean Connery şi-a împrumutat vocea personajului central al filmului, dragonul ‘Draco’.

Filmul a continuat apoi în anul 2000 cu producţia ‘Dragonheart—Un nou început’ şi apoi în anul 2015 cu ‘Dragonheart — Blestemul vrăjitorului’, în care vocea dragonului îi aparţine actorului Ben Kingsley. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/ Muzeul Castelul Corvinilor)