Două premiere mondiale la Festivalul Internaţional de Arte şi Film „Vampirii”

film

Festivalul Internaţional de Arte şi Film ‘Vampirii’, care se va desfăşura în perioada 26-29 mai, în Cetatea Medievală Sighişoara, va consemna două premiere: este pentru prima oară în lume când are loc un astfel de eveniment având ca temă vampirii, iar în cadrul acestuia este programată şi premiera mondială a filmului Aaron’s Blood (Sângele lui Aaron), avându-l în rolul principal pe actorul James Martinez.

Managerul de proiecte al Primăriei Sighişoara, Ioana Maria Șandru, a declarat că la Festivalul Internaţional de Arte şi Film cu tema ‘Vampirii‘ s-au înscris aproape 800 de filme şi au fost selectate 80 de pelicule care urmează să fie prezentate în perioada 26-28 mai, la Hotelul Sighişoara, iar câştigătorii vor primi Trofeul ‘Țăruşul de aur’.

‘În vederea organizării acestui eveniment, Xanadu colaborează cu Universitatea South Wales, pe acest proiect. La rândul său, Universitatea, prin departamentele sale de film, teatru şi mijloace multi-media, va contribui la realizarea unor părţi ale festivalului. În plus, va colabora cu alte colegii din UK şi România pentru a realiza un simpozion academic în cadrul festivalului. Tema vampirilor a rămas, în mod constant, un succes atât în lumea filmului, a literaturii, a teatrului, cât şi, mai recent, în domeniul jocurilor de calculator. Cu toate acestea, în mod surprinzător, nu există nicăieri în lume un festival de film sau arte pe această temă. Prin urmare, era pentru compania Xanadu o ocazie majoră de a dezvolta un astfel de eveniment, care să se remarce încă din primul an’, a precizat Ioana Maria Șandru.

Premiera mondială a filmului Aaron’s Blood, cu participarea actorului din rolul principal, James Martinez, este programată în data de 27 mai, în Sala Festivă a Primăriei Municipiului Sighişoara, de la ora 20,00, şi va fi urmată de Balul Vampirilor, un eveniment organizat la Clubul Aristocrat, începând cu ora 23,00.

La toate evenimentele intrarea publicului va fi liberă, urmând criteriile primului venit.

De asemenea, Simpozionul Academic din cadrul festivalului este programat în perioada 27-29 mai, în sala de conferinţe a Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică din Municipiul Sighişoara, iar la acesta vor participa profesori universitari din Marea Britanie, Turcia, Franţa, SUA, Italia şi România.

La acest eveniment se vor discuta posibilităţile şi provocările integrării temei vampirilor în lucrările de disertaţie/diplomă din domeniul filmului, teatrului, artelor şi mijloacelor media moderne.

O echipă a televiziunii naţionale a Olandei, al cărui director de producţie, doamna Sylvia Frankena, lucrează în momentul de faţă la o serie documentară numită ”Made in Europe” (‘Realizat în Europa’), va veni cu ocazia acestui festival să filmeze în Sighişoara, în data de 27 mai. Această serie documentară va fi difuzată începând cu luna februarie 2017 pe posturile naţionale de televiziune din Olanda şi din Belgia. Unul dintre simbolurile culturale, pe care documentarul îşi propune să îl trateze, este Dracula, o legendă în Europa, şi evident, bine cunoscut în întreaga lume’, a mai precizat Ioana Maria Șandru. (Text: Agerpres, Foto:shutterstock.com, Video: IMDb)