Două miliarde de dolari, preţul de vânzare pentru Cirque du Soleil

Cirque du Soleil

Candidaţii interesaţi să preia un pachet majoritar de acţiuni la celebra trupă Cirque du Soleil, un grup canadian de divertisment evaluat la două miliarde de dolari, au timp până săptămâna viitoare să-şi depună ofertele, informează un articol publicat miercuri, 25 martie 2015, în cotidianul canadian Globe and Mail.

Guy Laliberte, cel care a fondat Cirque du Soleil în 1984, deţine 90% din capital şi, potrivit Globe and Mail, ar dori să păstreze un pachet de doar 10% din acţiuni.

Potrivit Globe and Mail, Guy Laliberte, fost artist devenit miliardar, ar dori ca într-o primă fază să vândă o participaţie minoritară însă „potenţialii cumpărători vor putea avea controlul asupra societăţii cu sediul la Montreal”. Publicaţia precizează că Guy Laliberte vrea ca potenţialii cumpărători să păstreze sediul fiscal al Cirque du Soleil la Montreal şi, de asemenea, să garanteze locurile de muncă pentru cei 1.600 de angajaţi care lucrează permanent la sediul central.

„În luna iunie 2014, Guy Laliberte şi-a anunţat intenţia de a găsi un partener strategic. Acest proces este în derulare în acest moment şi este foarte îndelungat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Cirque du Soleil, Renee-Claude Menard. Aceasta a adăugat că Guy Laliberte va evalua opţiunile care se vor prezenta.

Cirque du Soleil are opt spectacole permanente la Las Vegas şi cei 1.300 de artişti ai săi sunt pe întreaga perioadă a anului în turneu în Europa şi Australia, trecând prin Rusia, Macao şi Israel. Pentru prima dată în istoria sa, Cirque du Soleil nu a înregistrat profit în 2012 şi a fost nevoită să recurgă la concedieri. În prezent, societatea are 4.000 de angajaţi la nivel global, faţă de 5.000 în urmă cu patru ani. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/CirqueduSoleil)