Donald Trump poate fi operat pe inimă într-un joc pe calculator

Donald Trump

Un joc pe calculator permite celor care doresc să efectueze o intervenţie chirurgicală pe cord politicianului american Donald Trump şi să decidă dacă acesta are o inimă de piatră sau de aur, scrie BBC.

O actualizare a jocului ”Surgeon Simulator” realizată de designerul britanic de jocuri Bossa Studios a fost lansată joi pe platforma de jocuri online Steam.

Jucătorii câştigă jocul realizând cu succes un transplant de inimă politicianului care şi-a asigurat nominalizarea republicană în cursa pentru Casa Albă. De asemenea, ei pot aplica machiaj sau adăuga vodcă Trump sau friptură Trump în timpul procedurii.

Din 23.195 de ”operaţii” efectuate în primele 24 de ore de la lansarea jocului, doar 5.460 au avut succes. Din păcate pentru suporterii lui Trump, avatarul lor a murit în timpul celorlalte 17.735 de intervenţii, scrie BBC.

Richard Earl de la Bossa Studios a declarat că jocul a fost conceput pentru a permite fanilor să-şi exprime opiniile cu privire la unul dintre cei mai controversaţi politicieni din lume.

„Am avut 6.000 de ‘voturi’ până în prezent. 2.500 inimi de aur faţă de 3.500 de inimi de piatră şi în ultimele 24 de ore s-a menţinut o divizare constantă de 40 la 60”, a spus el.

„De la lansarea iniţială a ‘Surgeon Simulator’ în 2013, această actualizare cu Donald Trump a fost cea mai populară de până acum”, a adăugat el.

Pe pagina de Facebook a companiei, mulţi fani au întrebat dacă vor exista actualizări suplimentare pentru a include candidaţi democraţi sau politicieni britanici.

„A fost interesant să începem cu Trump”, a spus Earl, „dar nu am luat încă nici o decizie dacă să includem sau nu alţi politicieni, cum ar fi Hillary Clinton sau Bernie Sanders”.

Candidatul democrat Bernie Sanders a prezentat un joc video pe site-ul de campanie pentru realegerea sa când candida pentru Senat în 2006, care nu figurează pe site-ul său de campanie prezidenţială din acest an, dar este arhivat online.

Liderei candidaţilor democraţi în cursa prezidenţială, Hillary Clinton, nu i-a dedicat un joc video până acum. În 2005, ea a condus o campanie legislativă pentru interzicerea jocurilor video violente. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/ Donald Trump, Video: youtube.com)