Doi gemeni s-au născut la interval de 38 de zile

gemeni-maini

Doi gemeni s-au născut prematur în Statele Unite la interval de 38 de zile şi sunt teferi momentan graţie asistenţei acordate de medici.

Kristen Miller era însărcinată în 22 de săptămâni când a simţit primele contracţii ce anunţau o naştere iminentă. Însărcinată cu gemeni, s-a temut că va pierde bebeluşii, ţinând seama că un copil este viabil doar după 24 de săptămâni de sarcină, relatează duminică 7sur7.be.

Din fericire, medicii au putut amâna naşterea cu două săptămâni. Micah s-a născut la 24 de săptămâni şi o zi, bebeluşii născuţi în acest stadiu având o şansă din două să supravieţuiască şi riscând să prezinte grave complicaţii de sănătate. Pentru a da o şansă micii Madelyn, medicii i-au întârziat cât au putut de mult venirea pe lume.

Kristen Miller a fost internată la Centrul medical universitar Tennessee, a stat numai în pat şi nu şi-a putut ţine în braţe băieţelul trei săptămâni. Micuţa Madelyn s-a născut la cinci săptămâni după fratele ei geamăn, mai exact după 38 de zile.

Nu este prima oară când se înregistrează o asemenea performanţă medicală, recordul fiind deţinut de două gemene irlandeze născute la un interval de 87 de zile. (Text: Agerpres, Foto: abc7news.com)