Destinaţii pentru prima baie în mare din acest an

Cinque Terre

Înainte de începerea sezonului estival, site-ul lesoir.be recomandă deja destinaţiile potrivite din Europa cu temperaturi plăcute, unde se poate merge de Paşti şi chiar face o baie în mare, prima din acest an.

Italia — Cinque Terre:

Înscris în patrimoniul Mondial al UNESCO, parcul naţional din Liguria (nordul-vestul ţării) aflat la o oră şi jumătate de Genova este alcătuit din cinci sate cocoţate pe faleze, unde turiştii vin să caute autenticitatea italiană. La mare, la poalele falezelor, îi întâmpină mici plaje unde pot face baie în condiţii bune fiindcă nu bate vântul. Cea mai mare plajă este cea din Monterosso, preferată de familii. Perioada ideală pentru a vizita Cinque Terre începe în aprilie.

Algarve

Portugalia — Algarve:

Situată în sud-vestul extrem al peninsulei iberice, Algarve este considerată una dintre cele mai pitoreşti regiuni portugheze, cu un litoral de peste 150 de kilometri la Oceanul Atlantic. Alături de Faro, principalul oraş, zona atrage turiştii din ţară şi străinătate cu apele sale plăcute. Vizitatorii care au fost la Lisabona ştiu că marea la Cascais, cea mai apropiată staţiune balneară de capitală, este foarte rece. La începutul lunii martie, temperatura apei la Algarve porneşte de la 16 grade Celsius, ajungând la 22 de grade în august.

Agrigento

Sicilia — Agrigento:

Situat în ceea ce se numeşte de obicei Sicilia africană, oraşul plin de vestigii arheologice Agrigento şi-a dat numele unei regiuni aflate în dreptul Tunisiei. Dacă Taormina este obligatorie pentru o primă plajă în Sicilia, Agrigento este o alternativă pentru cei care doresc să îmbine cultura şi o baie în mare. Ei pot vizita mai întâi lăcaşurile de cult din oraşul fondat în secolul al VI-lea, îndreptându-se apoi spre mare. Dacă vor să ocolească locurile aglomerate, pot merge la Scala dei Turchi, aproape de Realmonte, unde marea are o culoare deosebită, aproape indigo.

Corfu

Insulele Ioniene — Corfu:

Pentru turiştii nehotărâţi care oscilează între Italia şi Grecia, există o soluţie: insulele Ioniene. Vecine cu Albania, aceste enclave greceşti sunt o destinaţie ideală încă de la începutul primăverii pentru cine doreşte să profite de frumuseţea locurilor înainte de afluxul de turişti din iulie şi august.

Corfu este unul din locurile unde marea cu reflexe albastre şi verde smarald este de neuitat, o destinaţie pentru îndrăgostiţii de mari întinderi de nisip, considerate printre cele mai frumoase din Europa. Una dintre cele mai celebre este Palaiokastritsa, alături de Kouloura, cunoscută pentru galeţii (porţiuni de rocă sau de mineral, şlefuite şi rotunjite prin acţiunea mării, torentelor, gheţarilor ) săi. Alte plaje plăcute sunt Mirtiotissa, Palakas şi Arilla.

Konnos Beach

Cipru — Konnos Beach:

Konnos Beach beneficiază de 320 de zile însorite pe an, iar apa nu scade niciodată sub 16 grade Celsius, aşa că se poate face baie de la începutul primăverii. Este o perioadă bună pentru prima escapadă cu soare din an fiindcă în sezonul estival căldura poate fi greu de suportat.

Există multe plaje de top, printre care Fig Tree Bay, care a obţinut de altfel locul al nouălea în clasamentul european al celor mai frumoase plaje europene realizat de TripAdvisor. Konnos Beach îi atrage îndeosebi pe iubitorii de peşteri marine, situl făcând parte din parcul naţional Cape Greco.

Gran Canaria

Insulele Canare — Gran Canaria:

A treia insulă ca mărime din arhipelagul spaniol, Gran Canaria este o destinaţie predilectă pentru vacanţa de Paşti datorită climei blânde. În general insulele Canare sunt o alegere bună, având peste 2.800 de ore de soare pe an. Contează foarte mult însă locul în care turiştii îşi pun prosopul pe plajă, curenţii făcând temperatura apei să oscileze între 19 şi 22 de grade Celsius.

Există multe plaje în sudul insulei, mai ales între Puerto de Mogan şi Playa de Tarajalillo. Cei care doresc să combine plaja şi baia cu vizitele pot merge mai la nord, în „capitala” insulei, Las Palmas, unde se poate admira Playa de las Canteras, considerată una dintre cele mai frumoase plaje de oraş din lume. (Text: Agerpres, Foto: cinqueterre.a-turist.com, lonelyplanet.com, tourist-destinations.com, gotravel.ro, konnos-bay.com, grancanaria365.com)