Destinaţii europene incredibile, nedescoperite încă de turişti

sarajevo

Pentru turiştii care vor să evite în această toamnă destinaţiile turistice aglomerate, Business Insider recomandă 15 locaţii europene splendide, dar mai puţin cunoscute călătorilor.

Sarajevo, Bosnia-Herţegovina

Saraevo, capitala Bosniei-Herţegovinei, este un oraş cu o istorie bogată, dacă ne gândim că aici a fost împuşcat arhiducele Austriei, Franz Ferdinand, eveniment ce a declanşat Primul Război Mondial. Înconjurat de Munţii Olimpici, oraşul se prezintă călătorilor ca un amestec între Est şi Vest, cu o puternică influenţă otomană şi o ofertă turistică care include muzee, moschee şi catedrale.

Kungsleden, Suedia

Situat în nordul Suediei, Kungsleden este o destinaţie obligatorie pentru pasionaţii de drumeţii. Traseul se întinde pe o distanţă de 450 de kilometri între oraşele Abisko şi Hemavan şi străbate una dintre cele mai mari zone sălbatice rămase în Europa.

bacharch

Bacharch, Germania

Amplasat în valea râului Rhin, micul oraş Bacharch pare o locaţie desprinsă dintr-o revistă, cu străzile sale pietruite, casele colorate şi frumoasele sale castele şi biserici.

Svalbard, Norvegia

Situat în Oceanul Arctic între Norvegia şi Polul Nord, arhipelagul Svalbard — o vastă şi netulburată întindere arctică — este o locaţie de neratat. Dacă vă gândiţi să o vizitaţi, aduceţi-vă echipamentul de iarnă şi să nu fiţi suprinşi dacă daţi peste urşi polari. De aici, turiştii pot admira şi Aurora Boreală.

berat

Berat, Albania

Aflată odată la graniţa Imperiului Bizantin, localitatea Berat din Albania se mândreşte cu citadela şi cu o biserica bizantină din secolul al XIII-lea, iar Oraşul vechi (districtul Mangalem) este înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Kizhi, Rusia

Pe insula rusească Kizhi, amplasată pe râul Onega, turiştii pot vizita magnifica Biserică a Transfigurării, o structură impresionantă de lemn cu 30 de domuri în miniatură. Pe insulă turiştii pot admira mai multe clădiri de lemn, alături de satul istoric Yamka.

la-roque-gageac

La Roque-Gageac, Franţa

La Roque-Gageac este un sat construit în stâncă, pe malul râului Dordogne din sudul Franţei. Considerat unul dintre cele mai frumoase sate din Franţa, La Roque-Gageac are propria sa seră naturală (formata de roci), care găzduieşte o serie de plante exotice.

Muntele Triglav, Slovenia

Întinzându-se din nord-estul Italiei până în Slovenia, Alpii Iulieni includ şi cel mai înalt vârf din Slovenia: Muntele Triglav. Dacă sunteţi în căutarea unui decor asemănător celui din „Heidi”, dar în afara Elveţiei, Tiglav este locul spre care trebuie să vă îndreptaţi.

cesky-krumlov

Český Krumlov, Republica Cehă

Situat în Republica Cehă pe malul râului Vltava, Český Krumlov datează din secolul al XIII-lea, iar arhitectura sa a rămas intactă. Castelul oraşului oferă privelişti spectaculoase asupra împrejurimilor.

Insulele Azore, Portugalia

Veţi găsi de toate în cele nouă insule Azore din largul coastei Portugaliei, de la lacuri strălucitoare, cu apa verde-albastră, la vin bun, cratere şi conuri vulcanice şi flori uimitoare.

kasmu

Käsmu, Estonia

Käsmu este situat pe coasta Estoniei şi face parte din Parcul National Laheema, fiind cunoscut şi sub numele de „Satul capitanului”. Pe lângă muzeul maritim, Käsmu oferă turiştilor dornici să îşi petreacă timpul în aer liber, posibilitatea de a practica pescuitul, navigaţia, călăria şi canotajul.

Bucovina, România şi Ucraina

Situată într-o zonă de dealuri luxuriante, Bucovina, o regiune situată în România şi Ucraina, este cunoscută pentru mănăstirile şi bisericile sale pictate, unde pot fi admirate numeroase fresce vechi de mai multe secole.

lampedusa

Lampedusa, Italia

Cea mai mare dintre Insulele Pelagie, situate în Marea Mediterană, în largul coastelor Italiei, Lampedusa se prezintă călătorilor ca un amestec interesant între Africa de Nord şi Italia tradiţională. Insula are o climă uscată şi caldă, dar şi farmecul pe care l-aţi aştepta de la un oraş italian.

Cangas De Onis, Spania

Cangas De Onis este situat pe malurile râului Sella din regiunea Asturias (nord-vestul Spaniei), iar punctele sale de atracţie includ lanţul muntos Picos de Europa şi Puente Romano, unul dintre ultimele poduri, rămase în picioare de pe vremea Imperiului Roman.

feroe

Insulele Feroe, Danemarca

Situate între Norvegia şi Islanda, Insulele Feroe oferă vizitatorilor o întâlnire cu natura în forma sa cea mai pură. De la stânci care găzduiesc numeroase cuiburi de păsări la case mici şi colorate, aceste insule găzduiesc numeroase atracţii, în pofida suprafeţei lor reduse.

Tatev, Armenia

În apropierea satului Tatev din Armenia, turiştii pot descoperi mânăstirea cu acelaşi nume, din secolul al IX-lea, amplasată pe platou de bazalt. Locaşul de cult este extrem de bine păstrat şi oferă privelişti impresionante asupra împrejurimilor. (Text: Agerpres, Foto: flickr.com, pinterest.com)