Depeche Mode va concerta la Cluj-Napoca

Trupa Depeche Mode revine în România în 2017, la Cluj-Napoca, pe 23 iulie, în cadrul Global Spirit Tour, pentru promovarea noului album „Spirit”, care va fi lansat în primăvara anului viitor.

Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă susţinute de membrii trupei la Milano, transmisă live pe Facebook şi pe site-ul oficial Depeche Mode.

Global Spirit Tour va începe în Suedia, pe 5 mai, cu un show pe Stockholm’s Friends Arena, şi se va încheia pe 23 iulie, pe Cluj Arena. Formaţia va mai susţine concerte în Belgia, Franţa, Slovenia, Grecia, Ungaria, Cehia, Germania, Italia, Marea Britanie, Spania, Portugalia, Rusia, Ucraina, Polonia.

Turneul va continua cu spectacole în America de Nord şi America de Sud.

Biletele vor fi puse în vânzare online, pe www.eventim.ro, din 21 octombrie 2016, fiind disponibile ulterior şi în magazinele partenere, informează Emagic, organizatorii din România ai evenimentului, într-un comunicat.

„Suntem foarte încântaţi că trupa a dorit să-şi întâlnească fanii din alte părţi ale ţării şi ne face mare plăcere să revenim la Cluj-Napoca, mai ales că am avut o colaborare minunată cu echipa de la Cluj Arena în 2012”, a declarat Laura Coroianu, director general Emagic, citată în comunicat.

Cel de-al 18-lea turneu al trupei aduce primele show-uri live după succesul Delta Machine Tour, unul dintre cele mai mari şi mai bine vândute turnee din 2013, care i-a adus pe Depeche Mode în faţa a peste 2,5 milioane de fani în concerte cu casa închisă din Europa şi America de Nord.

„Spirit” este cel de-al 14-lea album de studio al trupei, ce continuă succesul înregistrat de Delta Machine, album care a ajuns pe poziţia a cincea în topurile din 26 de ţări şi pe prima poziţie în topurile din 12 ţări. „Spirit” este produs de James Ford, membru fondator al trupei Simian Mobile Disco. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/Depeche Mode, Video: youtube.com)