Debbie Reynolds a murit la o zi după decesul fiicei sale Carrie Fisher

Actress Debbie Reynolds attends The Greenbrier for the gala opening of the Casino Club on July 2, 2010 in White Sulphur Springs, West Virginia. (Photo by Andrew H. Walker/WireImage)

Marea actriţă din perioada de aur a Hollywoodului, Debbie Reynolds, cunoscută mai ales pentru rolul său în comedia muzicală ‘Singin’ in the Rain’ (Cântând în ploaie – 1952), a murit miercuri, 28 decembrie, la Los Angeles, la 84 de ani, la doar o zi de la decesul fiicei sale, Carrie Fisher, celebra prinţesă Leia din seria „Star Wars”, anunţă AFP, EFE şi DPA care citează portalul de ştiri despre vedete TMZ.

Potrivit sursei citate, Debbie Reynolds ar fi fost spitalizată de urgenţă mai devreme, miercuri, după ce ar fi suferit un atac cerebral.

„A dorit să fie cu Carrie”, a declarat Todd Fisher, fiul său şi fratele lui Carrie, pentru Variety.

La domiciliul acestuia din Beverly Hills, au fost chemate serviciile de urgenţă puţin după ora locală 13,00, a indicat pentru AFP un purtător de cuvânt al pompierilor din Los Angeles, care a precizat că o persoană adultă a fost transportată la spitalul Cedars-Sinai.

Debbie Reynolds venise la reşedinţa fiului său pentru a discuta despre înmormântarea lui Carrie când s-a prăbuşit, potrivit TMZ care citează surse familiale anonime.

Actriţa era bulversată de decesul fiicei sale Carrie Fisher la numai 60 de ani, marţi, la Los Angeles, urmare a unei crize cardiace.

Debbie Reynolds a scris în aceeaşi zi un scurt mesaj pe Facebook, semnat „mama lui Carrie”:

„Mulţumesc tuturor celor care au ştiut să aprecieze darurile şi talentele fiicei mele geniale şi adorate. Vă sunt recunoscătoare pentru gândurile şi rugăciunile voastre care o vor ghida de acum spre următoarea sa etapă”.

Născută la 1 aprilie 1932, la El Paso, în Texas, Debbie Reynolds a fost măritată cu Eddie Fisher, cântăreţ şi vedetă de televiziune. Carrie Fisher s-a născut din căsătoria lor. Dar mariajul părinţilor săi a eşuat după patru ani, când Eddie Fisher a părăsit-o pe Debbie Reynolds pentru Elizabeth Taylor, aminteşte AFP.

În 1964, Debbie Reynolds a primit o nominalizare la Oscar ca protagonistă a filmului ‘The Unsinkable Molly Brown’. (Text: Agerpres, Foto: WireImage , Video: youtube.com)