De Paşti, vremea va fi frumoasă

primavara-01Vremea va fi, în general, frumoasă la nivelul întregii ţări atât în noaptea de Înviere, cât şi în prima şi a doua zi de Paşti, cu temperaturi maxime ce vor ajunge la 23 de grade Celsius, a declarat, vineri (10 aprilie 2015), Dinu Mărăşoiu, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

„Sâmbătă aşteptăm o vreme, în general, frumoasă, la fel şi în noaptea de Înviere. Sunt semne că nu va ploua în nicio regiune din ţară, însă temperaturile minime vor fi ceva mai coborâte decât ne-am dori. La nivelul ţării, temperaturile minime vor fi cuprinse între un grad şi 11 grade Celsius, şi cu valori negative în estul Transilvaniei, până la minus 5, minus 6 grade. În Capitală, sâmbătă, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla, în general, slab. Aici, temperatura minimă va fi ceva mai ridicată decât în alte zone, de la 4-6 grade Celsius până la două grade, în partea de nord a Capitalei”, a afirmat Mărăşoiu.

Potrivit specialistului ANM, în prima zi de Paşti, vremea rămâne frumoasă în special în partea de sud-est a României, în timp ce în regiunile vestice, în noaptea de duminică spre luni, pot apărea înnorări şi va ploua slab şi trecător.

„Duminică, în prima zi de Paşte, vremea rămâne frumoasă în sud-estul ţării, cu cer mai mult senin, iar în vest, în noaptea de duminică spre luni, o să apară înnorări, şi cu totul izolat ar putea să plouă trecător. Duminică, aşteptăm maxime între 16 şi 23 de grade Celsius pe timpul zilei. În general, vor fi temperaturi ridicate la nivelul întregii ţări”, a menţionat meteorologul de serviciu al ANM.

Acesta a adăugat, totodată, că, în zonele montane, pe partea Carpaţilor Meridionali şi în nordul Carpaţilor Orientali, vremea va fi foarte bună, cu cer variabil, fără tendinţe de ploaie şi cu temperaturi ridicate. Pe de altă parte, în zona Munţilor Apuseni şi în nord-vestul Carpaţilor Orientali vor apărea nori, cu slabe şanse de ploaie, dar prognoza ANM nu arată o revenire a iernii. (Text : Agerpres, Foto: flickr.com)