David Copperfield, obligat să dezvăluie unul din trucurile sale după ce a fost dat în judecată de un spectator

David-Copperfield

Magicianul american David Copperfield – probabil cel mai cunoscut iluzionist din lume – şi-a creat o carieră de peste jumătate de secol în acest domeniu făcând să dispară persoane, animale şi lucruri, relatează ziarul spaniol El Mundo.

El a reuşit să evadeze din închisoarea Alcatraz, „să se evapore” din cuşti închise cu lacăte şi chiar să facă să dispară Statuia Libertăţii. Totuşi, trucul său cel mai solicitat este cel în care face să dispară în masă 13 spectatori, un număr de magie pe care îl include în toate spectacolele sale, notează ziarul spaniol.

Este un truc care lasă asistenţa cu gura căscată. Totuşi, în 2013, unul dintre participanţi l-a dat în judecată pe Copperfield asigurând că numărul lui de magie i-a afectat sănătatea, lăsându-l cu o boală similară Parkinson. În urmă cu trei ani, bucătarul şef britanic Gavin Cox a fost selectat de Copperfield la hotelul-cazino MGM din Las Vegas să participe la trucul său „Vanishing Audience”.

Cox, alături de alţi 12 participanţi emoţionaţi, a intrat într-o structură metalică având în interior 13 scaune şi care a fost apoi suspendată în aer. Odată aşezaţi, iluzionistul a lăsat să cadă cortina care a acoperit întreaga platformă, în timp ce participanţii luminau interiorul cu lanternele. Se presupune că graţie magiei lui Copperfield, cei selecţionaţi au dispărut.

Și totuşi nu. Ei au fost conduşi printr-un coridor secret în afara sălii pentru a apărea apoi în spatele scenei, uimind publicul. Un număr de magie care, în cei peste 15 ani de când îl practică Copperfield, nu a fost traumatizant pentru niciunul dintre cei peste 100.000 de participanţi.

Cu excepţia lui Cox, care asigură că echipa lui Copperfield l-a obligat să alerge pe întuneric printr-un coridor îngust, astfel încât a căzut şi şi-a dislocat umărul. El pretinde că a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale care i-au provocat daune cerebrale, similare Parkinsonului.

„A fost ca şi cum s-ar fi dat alarma contra incendiului. Ei (stafful lui Copperfield) strigau ‘repede”, repede, fugi, fugi’ (…) Era întuneric nu ştiam unde mă aflu. Mâinile mă împingeau de la spate. Atunci mi-am prins piciorul şi am căzut„, a povestit el ziarului Daily Mail. Totuşi avocaţii lui Copperfield au respins ferm aceste acuzaţii.

Cox a depus o plângere acum trei ani la tribunal prin care îi cere indemnizaţii iluzionistului. Însă avocaţii lui Copperfield insistă că numărul de magie nu comportă niciun risc pentru participanţi şi contrazic afirmaţiile lui Cox. Prin urmare magicianul a fost obligat să dezvăluie toate detaliile trucului său. El va fi nevoit să aştepte până în ianuarie 2017 pentru a cunoaşte sentinţa finală a judecătorilor americani. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/ David Copperfield )