Cum ne comportăm la sala de fitness

sala-fitness

Foarte multă lume, femei şi bărbaţi, tineri sau mai puţin tineri, frecventează sălile de fitness. Fiind un loc public, şi aici trebuie să respectăm anumite reguli de conduită pentru a nu deranja şi a petrece câteva ore plăcute.

Echiparea pentru antrenament se va face întotdeauna la vestiar, nu în văzul celorlalte persoane, chiar dacă vestiarele sunt ocupate şi vă grăbiţi. E total nepoliticos să vă schimbaţi în costumul de antrenament în sala în care se fac exerciţii.

Dacă sunteţi hotărâţi să exersaţi la un anumit aparat, nu-l monopolizaţi. Sunt şi alţii care probabil vor să-l folosească.

În general, persoanele care frecventează aceeaşi sală de fitness se cunosc între ele şi pot avea discuţii politicoase, de bun venit, cu condiţia să nu vorbească tare şi să nu distragă atenţia celorlalţi şi să nu deranjeze. Dacă la sală vine o persoană pe care nu o cunoaşteţi, nu încercaţi să-i aflaţi toată istoria vieţii la prima întâlnire. E politicos să vă prezentaţi, să o salutaţi, dar nu e politicos să puneţi întrebări de genul ”câte kilograme vrei să slăbeşti?” sau să faceţi remarci legate de aspectul fizic.

Ideal este ca în timpul antrenamentului să nu folosiţi telefonul mobil. Poate fi lăsat în geantă până terminaţi antrenamentul. De fapt aţi venit la sală pentru sport, nu pentru conversaţie sau pentru consultarea e-mailului.

În cazul în care un aparat pe care doriţi să-l folosiţi este ocupat, veţi exersa la altul până se eliberează. Nu vă veţi aşeza ”la coadă”, aşteptând ca altă persoană să termine exerciţiile. Dacă ocupaţi un aparat, folosiţi-l pentru antrenament, nu pe post de scaun pe care vă odihniţi. Dacă aţi transpirat în timp ce aţi exersat la un aparat, politicos este să-l ştergeţi când aţi încheiat antrenamentul. În săli sunt sprayuri pentru curăţare sau şerveţele dezinfectante.

Când folosiţi accesorii pentru antrenament, aveţi grijă să le duceţi înapoi la locul de unde le-aţi luat, nu le lăsaţi împrăştiate la întâmplare prin sală.

Igiena este foarte importantă! Folosiţi duşul înainte şi după antrenament, folosiţi deodorantul şi încercaţi să nu zăboviţi la duş mai mult decât e necesar. Pentru doamne este indicată evitarea fardurilor, pentru că în timpul antrenamentului vor transpira şi un rimel scurs sau un contur al ochilor cu dermatograful întins e dizgraţios.

Punctualitatea este la fel de importantă, în cazul în care există un program stabilit pe ore pentru antrenament. Cel mai bine este să ajungeţi la sală mai devreme de ora stabilită pentru începerea antrenamentului.

Pentru orice problemă este indicat să vă adresaţi instructorului, nu colegilor de antrenament. În cazul unor accidentări, tot instructorul trebuie anunţat. (Text: Agerpres, Foto: lipsticklifestyle.com)