Crizantemă roz „Prinţesa Charlotte”

crizantema-Charlotte

O crizantemă roz numită după fiica Ducelui şi Ducesei de Cambridge va putea fi admirată la faimosul eveniment britanic dedicat florilor Chelsea Flower Show, relatează The Daily Telegraph.

„Prinţesa Charlotte”, o superbă crizantemă roz, cu vârfurile petalelor verzi, va putea fi achiziţionată din lanţul de supermarketuri Waitrose.

Floarea este creaţia companiei olandeze Deliflor, cel mai mare furnizor de crizanteme din lume. La scurt timp după naşterea prinţesei, compania a livrat un buchet de crizanteme de acest tip părinţilor acesteia, ducii de Cambridge.

Crizantema va concura pentru premiul „Floarea anului” la cunoscuta expoziţie dedicată florilor, care se va desfăşura în perioada 24-28 mai.

Floarea va putea fi achiziţionată pentru suma de 8 lire sterline din cele 180 de sucursale ale Waitrose începând cu data de 2 mai, ziua de naştere a Prinţesei Charlotte.

Potrivit The Daily Telegraph, 50 de pence din preţul fiecărei crizanteme vândute vor merge către o fundaţie pentru copii.

În urmă cu doi ani, în 2014, „Georgie Boy”, o narcisă numită după prinţul George, a fost prezentată la ediţia din acel an a Chelsea Flower Show.

De asemenea, în 2012, în cadrul vizitei lor la Grădinile Botanice din Singapore, Ducele şi Ducesa de Cambridge au putut admira „Vanda William Catherine”, o orhidee alb cu fucsia, creată în cinstea lor. (Text: Agerpres, Foto: telegraph.co.uk)