Cozonacul din Slătioara

Cozonac-02

Cea mai bună fabrică de cozonac din judeţul Vâlcea se află în comuna Slătioara, unde, potrivit primarului Sorin Romcescu, se prepară „cel mai tradiţional şi ecologic produs de patiserie românească”.

„Nu vreau să mă laud gratuit, dar cei opt bucătari din comuna noastră gătesc cel mai bun produs de patiserie românesc. Este vorba de cozonacul de casă, fie cu stafide, fie cu nuci, fie cu rahat. Acest cozonac foloseşte cele mai bune şi ecologice ingrediente şi mă refer la ouăle din curtea omului, nu din comerţ, laptele de vacă de ţară, făina este din grâu netratat. Reţeta este una la care nici eu nu am acces, deşi am vorbit cu investitorii. Este o reţetă de sute de ani, moştenită de la femeile satului. Procedura de coacere este tot una tradiţională, prin cuptoare clasice. De aceea, acest cozonac de Slătioara este un produs pufos, moale la gust şi care, chiar dacă stă afară mult timp, nu se întăreşte”, susţine primarul Romcescu.

Fabrica respectivă se află la început şi are în vedere mărirea producţiei, o dată cu promovarea produsului.

„Nu doar cozonacul de Slătioara este produsul nostru autentic. Numai cine a cunoscut dulceţurile din fructe de pădure şi din alte fructe, siropurile şi compoturile de aici are drept să comenteze. Toate acestea sunt preparate strict ecologic, după reţete tradiţionale, nescrise pe hârtie”, a mai adăugat edilul din Slătioara. (Text: Agerpres, Foto: voceatransilvaniei.ro)