Covorul de flori din Bruxelles

Covor-Flori-Bruxelles-01

Piaţa Grand-Place din Bruxelles se va transforma pentru a 20-a oară anul acesta într-o mare de flori, eveniment celebru cunoscut sub numele de ‘Flower Carpet’ şi care în 2016 va fi dedicat aniversării a 150 de ani de prietenie belgiano-japoneză.

Având în vedere tema aleasă, organizatorii evenimentului au în vedere realizarea unui covor în culorile Japoniei, conform website-ului oficial al biroului de turism din capitala Belgiei, citat de radio-televiziunea comunităţii francofone.

Covor-Flori-Bruxelles-04

Publicul va putea să admire această creaţie efemeră pe 13, 14 şi 15 august 2016 în decorul unic al pieţei Grand-Place în care se afla clădirea în stil gotic a primăriei oraşului Bruxelles. Această piaţă a fost clasificată în anul 2000 drept sit al Patrimoniului Mondial de către UNESCO.

Covor-Flori-Bruxelles-05

Evenimentul are loc o data la doi ani, începând din anul 1971, şi este însoţit în mod tradiţional de un concert şi de un spectacol de sunet şi lumini, mai notează sursa citată. Covorul a fost alcătuit la ediţiile precedente din circa un milion de begonii colorate, aranjate în diverse forme, pe o suprafaţă de 1.800 de metri pătraţi.

Covor-Flori-Bruxelles-03

Covor-Flori-Bruxelles-02

Începând din anul 2013, în Grand-Place din Bruxelles se organizează la fiecare doi ani, în alternanţă cu ‘Flower Carpet’, şi un alt festival floral intitulat ‘Flowertime’ care îşi propune să devină o vitrină a artiştilor florari belgieni. (Text: Agerpres, Foto si video: flowercarpet.be)