Copiii cadrelor didactice sunt scutiţi de taxa de înscriere la facultate

inscriere-facultate

Legea prin care copiii personalului didactic şi didactic auxiliar aflat în activitate sunt scutiţi de la plata taxelor de înscriere la concursurile de admitere în învăţământul superior şi beneficiază de gratuitate la cazare în cămine şi internate a fost promulgată, luni, 11 iulie, de preşedintele Klaus Iohannis.

Legea pentru modificarea articolului 63 din Legea educaţiei naţionale 1/2011 mai prevede că de aceste măsuri vor beneficia şi copiii personalului didactic şi didactic auxiliar pensionat din sistemul de învăţământ, precum şi copiii orfani de unul sau ambii părinţi care au activat în acest domeniu.

Conform expunerii de motive, iniţiatorii proiectului susţin că „aceste măsuri pot preîntâmpina, într-o oarecare măsură, abandonul şcolar din învăţământul superior, care este destul de ridicat”.

Șeful statului a semnat luni şi decretele privind promulgarea Legii pentru modificarea articolului 277 din Legea educaţiei naţionale 1/2011, a Legii pentru modificarea Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, a Legii pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului 42/2015 privind dreptul absolvenţilor de a beneficia de acte de studii recunoscute la finalizarea unor studii neautorizate şi sancţionarea instituţiilor de învăţământ care şcolarizează fără autorizare. (Text: Agerpres, Foto: theodysseyonline.com)