Conturi de e-mail pentru cei care vor să-l felicite pe Papă

papa-francisc

Cei ce doresc să îi ureze „La mulţi ani!” Papei Francisc, care împlineşte sâmbătă, 17 decembrie, vârsta 80 de ani, vor putea să îi trimită acestuia un email, ba chiar să îşi formuleze mesajul în limba latină, informează Vaticanul marţi, citat de DPA şi AFP.
Șapte conturi de e-mail au fost create cu această ocazie pentru a primi mesaje în opt limbi (latină, italiană, spaniolă, portugheză, engleză, franceză, germană şi poloneză), se indică într-o declaraţie a Vaticanului. E-mailul în limba engleză este PopeFrancis80@vatican.va.

Va exista, de asemenea, un hashtag pe reţelele de socializare pentru mesajele scrise cu ocazia zilei de naştere a Pontifului, #Pontifex80.

Papa va oficia sâmbătă, la ora locală 08.00 (07.00 GMT), un serviciu religios special în Capela Paulină, situată lângă Capela Sixtină, alături de cardinalii care locuiesc în Roma, însă altfel are de gând să petreacă o zi „normală”, a indicat Vaticanul.

Pe ordinea de zi a Papei vor figura sâmbătă întâlniri cu preşedintele maltez, cu liderul congregaţiei episcopilor de la Vatican, cu un episcop din Elveţia şi cu reprezentanţi ai Nomadelfia, o comunitate de laici care încearcă să trăiască asemenea primilor creştini.

În anii anteriori, pontiful născut în Argentina a fost sărbătorit cu flash mob-uri de tango şi serenade publice în afara Vaticanului. De asemenea, în trecut, Papa a împărţit tortul realizat pentru ziua sa cu oameni fără adăpost sau cu membri ai unei organizaţii a tineretului catolic.(Text: Agerpres, Foto: thecommentator.com)