Concert Jose Feliciano la Bucureşti

concert-Jose-Feliciano

Fructe exotice, varietăţi de produse de patiserie şi biscoterie (biscuiţi cu seminţe, fursecuri), friptură fragedă de vită în sos propriu, ceai, în special de muşeţel, şi cafea cu zahăr, se află pe lista preferinţelor culinare ale chitaristului latino Jose Feliciano, care va concerta pe 16 martie la Sala Palatului din Bucureşti, potrivit unui comunicat al organizatorilor, German Quality Entertainment.

„În mai puţin de o săptămână, legenda vie a chitarei clasice latino, Jose Feliciano, ajunge în România, camera de hotel unde urmează să fie cazat fiind deja pregătită şi având toate indicaţiile de ordin tehnic puse la punct”, se mai arată în documentul citat. Organizatorii îşi doresc să vină în sprijinul pensionarilor, elevilor şi studenţilor ce şi-au arătat interesul de a participa la primul concert Jose Feliciano în România, oferind bilete cu 50% mai ieftine.

Persoanele care se înscriu într-una din cele trei categorii sunt rugate să aibă talonul de pensie, carnetul de elev sau student în momentul achiziţionării unui bilet de la unul dintre oficiile de ticketing.

În cazul în care achiziţia se realizează online, actele trebuie să existe asupra persoanei în ziua evenimentului, pentru a putea face dovada la intrarea în Sala Palatului. Biletele, cu preţuri cuprinse între 49 de lei şi 149 de lei, şi 25 de lei în sectoarele J, K, L, M, sunt disponibile online pe bilete.ro, eventim.ro, myticket.ro, iabilet.ro, blt.ro, startickets.ro, gqentertainment.ro, sau în Oficiile Poştei Române, magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro, magazinele Germanos şi magazinele Diverta.

Unul dintre cei mai proeminenţi muzicieni latini ai erei pop, cântăreţul/chitaristul/ compozitorul Jose Feliciano s-a născut pe data de 10 septembrie 1945, în Lares, Puerto Rico. Artistul a fost victima glaucomului congenital, născându-se orb, iar în 1950, părinţii s-au mutat în New York, în zona unde stăteau foarte mulţi spanioli. Aici Feliciano a descoperit acordeonul şi, la vârsta de 9 ani, a avut prima sa apariţie live la El Teatro Puerto Rico, unde a cântat la chitară.

În 1964 a înregistrat primul său album. Succesul a fost atât de mare, încât în 1968 a fost ales să cânte la mondialele de baseball, unde a interpretat „The Star-Spangled Banner”, fiind primul cântăreţ care a realizat-o într-o formă stilizată. Feliciano lansează la sfârşitul lui 1990 albumul „Nina”, în care îi dedică o melodie fetiţei sale abia născute. Acest album conţine unul dintre cele mai mari succese ale sale – „Porque te tengo que olvidar?”. În 1992 lansează albumul „Calle Latina (Latin Street) ’92” care conţine ritmuri ca salsa, vallenato.

Jose Feliciano ştie să cânte la 17 instrumente, printre care contrabas, banjo, orgă, double six, mandolină, muzicuţă, pian, harpă, acordeon şi alte instrumente specific sud-americane, ca timbales, timbalines, kazoo, iar piesele le poate interpreta în şase limbi. (Text: Agerpres, Foto: gqentertainment.ro)