Clacă pentru repararea casei lui Enescu de la Mihăileni

Casa_Enescu_Mihaileni-01

Zeci de voluntari din localitatea Hilişeu Horia din judeţul Botoşani au organizat, miercuri, 8 iunie, o clacă pentru repararea casei Enescu de la Mihăileni.

Acţiunea este iniţiată de Fundaţia Pro Patrimonio, al cărei vicepreşedinte este arhitectul Șerban Sturdza, în parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor din România, Primăria comunei Mihăileni şi Primăria comunei Hilişeu Horia.

Cei 25 de săteni din Hilişeu Horia, coordonaţi de meşterul Ovidiu Ionică, lucrează la ‘ungerea’ cu lut a casei care a aparţinut mamei marelui compozitor român.

Casa_Enescu_Mihaileni-02

Aceasta este cea de-a doua etapă a procesului de consolidare a pereţilor, după ce în vara anului trecut a avut loc reparaţia umpluturii de paiantă.

‘Muncitorii din comuna Hilişeu Horia cunosc tehnica ungerii cu lut şi de aceea am apelat la ei. E o clacă tradiţională, în cadrul căreia, după ce lucrează, oamenii sunt puşi la masă şi serviţi cu mâncare şi băutură’, a declarat primarul din Mihăileni, Laurenţiu Barbacaru.

În timp ce sătenii voluntari muncesc, în curtea casei lui Enescu cântă Fanfara ‘Florile Bucovinei’ din Cândeşti. (Text: Agerpres, Foto: historia.ro, agerpres.ro)