Cizme şi salopete pentru angajaţii Primăriei Zalău

Ionel-Ciunt-Zalau-01

Noul primar al Zalăului, Ionel Ciunt, şi-a început mandatul cu un cadou inedit, el oferind conducerii instituţiei, adică inclusiv lui, viitorului administrator public şi celor doi viceprimari câte o pereche de cizme şi o salopetă nou-nouţă achiziţionate din banii săi.

Pentru că postul de administrator public nu este încă ocupat, Ionel Ciunt le-a dat câte o salopetă şi o pereche de cizme viceprimarilor Teodor Bălăjel şi Fazakas Nicolae, miercuri, la finalul unei conferinţe de presă în care a prezentat principalele proiecte incluse în strategia de dezvoltare a Zalăului pe termen lung, alături de priorităţile pe termen scurt.

Ionel Ciunt îşi ţine astfel promisiunea pe care a făcut-o atunci când a demisionat din postul de prefect pentru a candida la alegerile locale, moment în care a precizat că dacă va fi ales primar, primul lucru pe care îl va face va fi să le dea cadou celor din conducerea instituţiei cizme şi salopete, pentru că îşi doreşte ca aceştia, alături de el, să stea mai mult pe teren decât în birou.

„Am promis, când am demisionat din funcţia de prefect, că prima achiziţie la primărie o să fie cizme şi salopete. Astăzi o să le fac cadou colegilor mei. Mi-am cumpărat şi mie şi salopete şi cizme şi pentru ei şi încă una de rezervă, pentru administratorul public, când va fi în funcţie. Le fac cadou, sunt pe bani proprii şi sper să le folosim cât mai mult, mai ales la începutul mandatului, înţelegând prin asta că spre sfârşit se rezolvă o bună parte din probleme şi nu mai e nevoie să fim prezenţi chiar toată ziua pe şantier”, a precizat primarul Zalăului.

Ionel Ciunt a subliniat că proiectele urgente pentru Zalău vizează reabilitarea infrastructurii rutiere şi realizarea de noi locuri de parcare

Acesta a adăugat că strategia de dezvoltare a Zalăului pe termen lung include proiecte precum realizarea unui parc industrial, redeschiderea cinematografului Scala, modernizarea stadionului actual şi construirea unuia nou, reabilitarea tuturor spaţiilor de joacă şi realizarea unora noi, modernizarea unor străzi, inclusiv a bulevardului principal, achiziţionarea de noi autobuze şi microbuze pentru transportul în comun şi construirea unei noi grădiniţe cu creşă.

Fondurile necesare realizării acestor investiţii sunt, în principal, cele europene, alături de fonduri guvernamentale şi bugetul propriu.

Pe termen scurt, municipalitatea va aloca circa 1,3 milioane de lei pentru reparaţii capitale la 15 unităţi de învăţământ şi va organiza, în perioada 26-28 august, o nouă ediţie a Zilelor Oraşului.  (Text si foto: Agerpres)