Circuitul din Nori, un montagnes russes cu pedale

Sky Cycle1

Situat în Parcul de Distracţii Înălţimile Washuzan din oraşul Okayama din Japonia, Circuitul din Nori (Sky Cycle) este un montagnes russes (roller coaster, în engleză) pe bază de pedale, pe care, în loc să stai pe o bancă şi să te bucuri, trebuie să dai la pedale pe tot traseul.

Sky Cycle3

Sky Cycle2

Instalaţia este construită pe un teren deluros şi constă dintr-o pereche de şine aflate la înălţime.

Cabinele pentru plimbarea în montagnes russes arată ca nişte biciclete tandem, cu coşuri în faţă pentru bagaje şi cu frâne cum are o bicicletă adevărată. Deşi nu există bucle şi căderi spectaculoase, o cursă pe Circuitul din Nori vă va accelera, totuşi, bătăile inimii.

Sky Cycle5

Sky Cycle4

Şinele sunt amplasate la o înălţime echivalentă cu patru etaje deasupra solului. Cabinele sunt deschise şi nu există nici un fel de bare de protecţie.

Sky Cycle7

Sky Cycle6

În afară de o simplă centură de siguranţă, există puţină certitudine că cicliştii nu se desprind cu tot cu scaun şi că nu îi aşteaptă o moarte sigură jos. Însă perspectiva asupra Podului Shimotsui-Seto de pe fundal este spectaculoasă.(Traducere şi adaptare după amusingplanet.com, Foto: Getty Images, flickr.com, hackedgadgets.com,arabianbusiness.com, imgur.com)