Ciorbă de crap cu găluşte de icre

ciorba-crapO reţetă extrem de gustoasă de ciorbă de crap cu găluşte de icre ne este oferită de Daniela Jicheran din comuna timişeană Giroc.

 „Avem nevoie de 500 gr. peşte întreg, două felii de pâine, o lingură boia, verdeaţă, două cepe, doi morcovi, 500 ml bulion, 200 ml ulei, 100 gr. icre, piper, o ţelină, două ouă, leuştean, sare, două capete de peşte şi cozi de la peşte”, spune Daniela Jicheran.

Tocăm ceapa, morcovii şi ţelina şi le punem la dinstuit. Separat, punem capetele de peşte şi cozile la fiert şi adăugăm bulionul. Zeama strecurată de oase o punem peste zarzavaturile călite şi le lăsăm să fiarbă liniştite.

„Găluştele pentru ciorbă le preparăm astfel: peştele cel mai mare, de vreo jumătate de kilogram, după ce este fiert îl dezosăm şi-l tocăm, adăugăm în vas pâine înmuiată, sare, piper, icrele, ouăle şi verdeaţa tocată. Amestecăm toate ingredientele până obţinem o pastă consistentă din care formăm biluţe mici pe care le adăugăm în ciorba clocotită. Se potriveşte de sare şi se acreşte după gust. Când am luat-o după foc, adăugăm verdeaţă tocată”, încheie prezentarea reţetei doamna Jicheran.

Cea mai grea parte vine, însă, acum pentru că în mireasma care se răspândeşte în toată casa, va trebui să mai aşteptăm vreo 20 de minute să se răcorească ciorba, apoi ne aşezăm la masă şi ne punem cuviincios vreo două polonice mari cu ciorbă de peşte. E bună de servit cu pâine caldă de casă sau cu o mămăligă aburindă, eventual, muşcând din câte un ardei iute. Poftă bună! (Text si foto: Agerpres)