Ciocolata neagră: benefică pentru sănătate, dar nu şi pentru siluetă

ciocolata-neagraConsumul unui baton mic de ciocolată neagră este benefic pentru vasele de sânge şi reduce riscul bolilor cardiovasculare şi al accidentului vascular cerebral, după cum reiese dintr-un studiu realizat de Institutul German de Nutriţie Umană (DIFE).

Însă persoanele care sunt preocupate de siluetă trebuie să aibă grijă în ceea ce priveşte acest produs care, consumat în cantităţi mai mari, este la fel de nesănătos şi poate duce la îngrăşare la fel ca ciocolata cu lapte.

Deşi pare un compromis rezonabil pentru persoanele preocupate de siluetă să consume puţină ciocolată neagră în loc de ciocolată cu lapte, despre care se crede că predispune la îngrăşare, nu este deloc aşa, avertizează Helga Strube de la Societatea Nutriţiei din Germania (DGE), scrie agenţia DPA.

Conţinutul ridicat de cacao al ciocolatei negre înseamnă că aceasta conţine mai mult unt de cacao decât ciocolata cu lapte obişnuită, însă are mai puţin zahăr. Aceasta face să nu existe niciun avantaj în privinţa siluetei şi a conştiinţei vinovăţiei că mâncând ciocolată neagră ne facem iluzia că nu ne îngrăşăm.

Per total, într-un baton de ciocolată neagră sunt uşor mai multe calorii decât în alte feluri de ciocolată, deoarece untul de cacao are mai multă valoare energetică pe unitatea de greutate corporală decât zahărul.

Dar în timp ce calculele în ceea ce priveşte slăbitul pot fi greşite, ciocolata neagră rămâne cea mai sănătoasă alegere pentru iubitorii de ciocolată în general, deoarece are un conţinut mai mare de fitochimicale numite flavonoide, care se găsesc de asemenea în fructe şi legume cum sunt merele, strugurii sau varza roşie.(Text: Agerpres, Foto: media4.onsugar.com)