Choquequirao, „sora” puţin cunoscută a Machu Picchu

choquequirao-02

Cetatea Choquequirao, cunoscută drept „sora sacră” a Machu Picchu datorită similitudinilor în ceea ce priveşte structura şi arhitectura, a fost un însemnat centru religios, politic şi economic, precum şi o legătură comercială şi culturală între regiunea de coastă, munţii Anzi şi selva din Peru, potrivit cotidianului spaniol ABC.

Una dintre ipotezele referitoare la construirea sa susţine că a fost înălţată între a doua jumătate a secolului al XV-lea şi primele decenii ale secolului al XVI-lea, când incaşii au început cucerirea de noi teritorii în regiunea Antisuyo.

Pentru a ajunge la Choquequirao este nevoie de două zile de mers pe munte. Drumul, de 60 de kilometri, trece prin canionul râului Apurímac. În sezon, acolo ajung zilnic până la 30 de persoane.

choquequirao-01-ww

Situl este organizat în nouă zone. Au fost localizate pieţele Hanan, Huaqaypata şi Hurin, depozitele (Qolqa), sistemul de terase pentru agricultură (Chaqra Anden), platforma pentru ceremonii (Ushno), locuinţa sacerdoţilor. (Text: Agerpres, Foto:  facebook.com/ Choquequirao Trail Peru, perugolden.com, Video; youtube.com)