China se mobilizează să o găsească pe „Gobi” – căţeluşa maratonistă

GobiInternauţi, iubitori de animale, presa şi reţelele de socializare din China s-au mobilizat pentru a o găsi pe „Gobi”, o căţeluşă care a devenit celebră după ce a alergat 125 de kilometri alături de un atlet australian care a participat la ultramaratonul ce se organizează anual prin deşertul Gobi, relatează EFE.

Dion Leonard, atletul pe care căţeluşa maidaneză l-a urmat cu atâta devotament, a lansat campania „Aduceţi-o pe Gobi acasă”, pentru a o putea adopta şi a o duce cu el în Scoţia. În timpul procedurilor de adopţie însă câinele a dispărut.

Leonard, 41 de ani, s-a întâlnit cu Gobi în iunie, când căţeluşa a început să alerge alături de el o porţiune foarte mare din acest ultramaraton de 250 de kilometri prin deşert, la temperaturi care depăşeau uneori 50 de grade. Devotamentul şi rezistenţa ei l-au făcut pe australianul stabilit în Scoţia să se ataşeze de căţeluşă şi să vrea să o adopte.

El spera să o aducă pe Gobi la Edimburgh de Crăciun, dar săptămâna trecută a fost informat de autorităţile din Urumqi, capitala regiunii chineze Xinjiang, că animalul a dispărut din centrul unde era găzduit. Atletul a venit imediat în oraş pentru a lipi afişe cu animalul dispărut.

La operaţiunile de căutare participă responsabilii centrului dar şi mulţi internauţi, având în vedere că dispariţia lui „Gobi” (numele primit de căţeluşa maratonistă) a devenit principalul subiect pe reţelele de socializare. Căutarea disperată a devenit subiect de ştire şi pentru televiziunea naţională chineză CCTV, pentru agenţia oficială China News şi pentru ziarul în limba engleză Global Times.

„Înainte de a merge la culcare, să vă rugaţi Sf Anton şi poate că soarta îi va aduce din nou împreună pe Gobi şi pe Leonard”, se arată pe contul de Facebook al acestei campanii.(Text: Agerpres, Foto: twitter.com/ Dion Leonard)