Cele mai multe trucuri realizate de o pisică

didga-ww

Adorabila felină Didga a stabilit recordul pentru cele mai multe trucuri efectuate de o pisică într-un minut. În 2016, ea a realizat cu succes 20 de trucuri, performanţă care i-a adus un loc în ediţia „Guinness World Records 2017”, conform site-ului www.guinnessworldrecords.com.

Didga a fost instruită de proprietarul ei, Robert Dollwet, din Tweed Heads, New South Wales, Australia, fost dresor pentru animale la Hollywood.

Deşi trucurile sunt foarte la îndemâna proprietarilor de câini, spre deosebire de aceste animale de companie, nu toate exemplarele feline acceptă să fie dresate să asculte anumite comenzi sau să facă diverse trucuri. Pisicile sunt mai greu de dresat.

Între trucurile realizate de Didga se numără mersul pe un skateboard, săritura peste o bară şi revenirea din nou pe skateboard. Alte trucuri presupun executarea comenzilor, cum ar fi: rostogol, şezi, ridică-te, înainte, la dreapta, la stânga, stai, rotire, sari, dă-mi palma, bate palma.

Didga (prescurtarea de la Didgeridoo) a fost salvată de stăpânul ei, în 2012, pe când avea doar 13 săptămâni, de la un adăpost pentru animale. Între produsele alimentare pe care le preferă se află carnea crudă de cangur tocată.

Între timp, pisica Didga a mai învăţat câteva trucuri, depăşindu-şi vechiul record, la începutul lui 2016, când a realizat 24 de trucuri individuale în 60 de secunde.

Regula pentru acest titlu acordat de Guinness World Records este ca fiecare truc să fie realizat clar definit şi independent, iar comenzile sau indiciile nu trebuie să implice atingerea animalului de către om (cu excepţia cazului în care pisica iniţiază contactul — cum ar fi atunci când efectuează un truc). (Text: Agerpres, Foto: quizzclub.com, Video: youtube.com)