Cel mai vizionate videoclipuri pe YouTube în 2014

First-kiss

Primele 10 videoclipuri cele mai virale pe YouTube în 2014 sunt foarte eclectice, provin din numeroase ţări şi ilustrează mondializarea acestei platforme video, a indicat filiala Google, citată de AFP.

Cu peste 114 milioane de vizionări, videoclipul anului este cel de la SA Wardega, care prezintă un câine deghizat în păianjen uriaş care se plimbă pe străzile unui oraş din Polonia, terorizând trecătorii.

În acest an al Cupei Mondiale, anunţul publicitar Nike Football care face apel la vedetele balonului rotund a fost vizionat de 99 de milioane de ori, plasându-se în faţa „First Kiss” (peste 94 de milioane de vizionări), un videoclip în alb şi negru în care doi necunoscuţi îşi dau primul sărut – care este de fapt o reclamă la o marcă vestimentară.

Sora Cristina Scucia, care a câştigat concursul Vocea Italiei, i-a entuziasmat pe internauţi din lumea întreagă iar videoclipul a fost vizionat de peste 66 de milioane de ori, devansând un clip care prezintă cum se îndoaie un iPhone 6 de la Apple (peste 59 de milioane de ori).

Alte talente care fac senzaţie pe Internet: doi tineri de la emisiunea „Britain got Talent” care au emoţionat publicul din întreaga lume (peste 57 de milioane de vizionări), reclama la Budweiser difuzată la Super-Bowl (peste 53 de milioane) sau un bebeluş machiat în diavol (peste 48,9 de milioane).

Pe ultimele locuri din top se clasează videoclipul în care se înfruntă supereroii Goku şi Superman, vizionat de peste 41 de milioane de ori şi filmuleţul ce denunţa hărţuirea pe stradă a unei femei care se plimbă pe străzile din New York într-o pereche de jeanşi mulaţi (peste 37 de milioane de vizionări). (Text: Agerpres, Foto: captura Youtube, Video: Youtube.com)