Cel mai vechi parc de distracţii din lume

Bakken-parc-distractii

Deschis în 1583, parcul de distracţii Bakken din Danemarca este, potrivit Guinness World Records 2013, cel mai vechi parc de distracţii din lume aflat în funcţiune. Parcul Bakken este situat într-o zonă rurală din Klampenberg, la 10 km nord de Copenhaga.

Bakken, care tradus înseamnă „Dealul”, oferă amestecul perfect de distracţie atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, fiind un loc de petrecere a timpului liber pentru întreaga familie.

Aici, din cauza valorii istorice şi a locaţiei unice, nu vor putea fi văzute magazine ale marilor comercianţi şi nici reclame luminoase. În locul unui talmeş-balmeş de structuri colorate, vizitatorii sunt întâmpinaţi de mici magazine independente şi tarabe tradiţionale.

În cadrul parcului există cinci montagne-russe – Mariehonen, Mine Train Ulven, Racing, Rutschebanen şi Tornado. Cel mai renumit este Rutschebanen, trenuleţul realizat din lemn fiind inaugurat în 1932. Pe lângă acestea mai sunt alte 33 de montagne-russe-uri pentru toate vârstele şi cu mai multe niveluri de periculozitate.

Un alt element reprezentativ este clovnul Pjerrot, mascota parcului, care de-a lungul timpului a urat bun venit şi a evoluat în spectacole în faţa a zeci de generaţii. Potrivit tradiţiei, fiecare atracţie a parcului este, şi astăzi, deţinută de proprietari diferiţi.

Pe lângă atracţiile tradiţionale, în parcul Bakken mai există jocuri de tragere la ţintă, tonomate, maşinuţe electrice, plimbări cu căruţe trase de cai, o sală de spectacole Bakkens Hvile şi Circus Revue, care are reprezentaţii în fiecare vară.

Încă de la inaugurarea sa, parcul a fost unul dintre cele mai populare locuri în care danezii veneau să se recreeze. Şi în prezent, chiar dacă are o vechime de peste 400 de ani, parcul continuă să fie la fel de popular. (Text: Agerpres, Foto: themeparkreview.com, Video: youtube.com)