Cel mai trist urs polar din lume

urs-polar-pizza

Condiţiile de captivitate ale unui urs polar pe nume Pizza, ţinut într-o vitrină într-un centru comercial din China, a provocat indignarea a milioane de oameni.

Pentru a pune capăt infernului său, un vast refugiu britanic îi oferă un loc într-un parc natural de patru hectare, informează BBC.

Întins pe gheaţa artificială, Pizza stă nemişcat sub lumina albastră din centrul comercial Grandview în oraşul Guangzhou din China. Buzele îi tremură. În spatele geamului, sute de vizitatori vin în fiecare zi să fotografieze acest spectacol trist.

Dar calvarul acestui urs polar ar putea lua curând sfârşit. O sursă din cadrul Yorkshire Wildlife Park din Doncaster, Marea Britanie, a declarat că a abordat centrul comercial din China, dar responsabilii centrului nu au răspuns încă la ofertă, a scris BBC la 19 septembrie.

În luna martie, când asociaţia chineză de protejare a urşilor ”Animal Asia” a denunţat condiţiile în care trăieşte Pizza, imaginile ursului polar cu ”ochii în lacrimi” au făcut înconjurul lumii.

Numai pe YouTube, videoclipul postat de asociaţie a fost vizualizat de peste 1,2 milioane de ori. În timp ce ziarele din întreaga lume îi făceau cunoscută povestea, animalul a primit repede porecla de ”cel mai trist urs din lume”.

Dar Yorkshire Wildlife Park din Regatul Unit îi oferă lui Pizza un loc unde va avea la dispoziţie patru hectare de teren şi unde trăiesc alţi patru urşi polari. Acest teren natural include două lacuri, dintre care unul adânc de opt metri, „ceea ce permite urşilor să se scufunde ca şi cum s-ar afla în sălbăticie”, a declarat asociaţia.

Sprijinită de o petiţie ce a strâns 580.000 de semnături, ”Asia Animal” vrea să exercite presiuni asupra centrului comercial să accepte propunerea. Asociaţia s-a declarat gata să ajute la transfer, astfel încât să nu coste nimic centrul comercial, cu condiţia ca ursul să nu fie înlocuit.

În plus faţă de ursul polar, mall-ul mai ţine în captivitate, pe lângă alte animale, şase beluga tinere şi cinci morse, pe care asociaţia se oferă, de asemenea, să le evacueze pe cheltuiala sa. (Text: Agerpres, Foto: captura youtube, Video: youtube.com)