Cel mai trăsnit concurs de ambarcaţiuni pe zăpadă

concurs-paltinis-01

Patru temerari îmbrăcaţi asemenea personajelor din serialul de desene animate Familia Flinstone, care au construit o maşină asemenea celei din epoca de piatră, au câştigat duminică, 15 martie 2015, cea mai spectaculoasă probă a concursului Slide and Freeze de la Păltiniş. Cei patru au înfruntat frigul îmbrăcaţi doar în piei de animale.
concurs-paltinis-02

„Distracţia adevărată a început însă la ultima probă a concursului, cea de ambarcaţiuni. Un pat cu perne şi plapumă, un caiac cu velă, mai multe maşini, o cadă de copilaşi, un tren din care au ţâşnit la final dolari, asta au văzut sutele de spectatori veniţi astăzi (…). Mama Omidă a câştigat categoria cel mai bun grup de fete. Trei fete îmbrăcate în pirande, cu coloana sonoră aferentă şi acoperite de o omidă gigant au smuls ropote de aplauze publicului şi note mari din partea juriului. Însă cea mai spectaculoasă construcţie din acest sezon a fost celebra maşină care îi purta de colo-colo pe Fred şi Barney în The Flinstones. Iar cei patru echipieri au condus maşina costumaţi în oamenii epocii de piatră, cu fuste scurte, peruci fistichii şi fără nicio teamă de apa îngheţată”, au anunţat organizatorii concursului Slide and Freeze.
Acesta este cel mai neobişnuit concurs desfăşurat pe o pârtie de schi şi snowboard din judeţul Sibiu. Duminică, la start s-au aşezat în total 40 de concurenţi, pentru cele trei probe ale competiţiei. Concursul a fost împărţit pe trei categorii: Jump – Best Trick, Slide şi Ambarcaţiuni. Primele două au fost la rândul lor împărţite în subcategorii diferite pentru schiori şi snowboarderi.

concurs-paltinis-03

Cei zece concurenţi au avut fiecare dreptul la câte două sărituri, cea punctată cel mai bine de juriu urmând să fie luată în considerare pentru clasament. Concursul la categoria snowboard a fost câştigat de unul dintre cei mai buni   tineri snowboarderi sibieni, Victor Bărbulescu. La doar 13 ani, Victor a reuşit o primă săritură extrem de spectaculoasă, care l-a adus direct pe primul loc, alături de Andrei Cârceag, câştigătorul la clasa schi.

Alţi 20 de concurenţi au pornit apoi la categoria slide, unde sarcina lor era să acvaplaneze peste cei 15 metri de apă rece ca gheaţă, iar opt dintre ei au reuşit să traverseze lacul fără nicio problemă şi au avansat în finală. Pentru departajare, linia de start a fost mutată cu cinci metri mai jos, prin urmare şi viteza de deplasare a scăzut serios.

concurs-paltinis-04

Câştigător la clasa schi a fost unul dintre veteranii concursului Slide and Freeze. Marin Dancoş, în vârstă de 47 de ani, din Baia Mare, a participat la toate cele trei ediţii ale acestui concurs iar anul trecut a câştigat clasa Best Trick. La snowboard, Radu Brumar a repetat şi el performanţa de anul trecut şi şi-a câştigat categoria. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/ArenaPlatos, Video: youtube.com)