Cel mai tânăr jucător profesionist de jocuri video

Victor De Leon

Calculatorul nu mai reprezintă un instrument de lux, fiind un obiect aproape nelipsit din orice locuinţă.

Pasionaţii de jocuri video petrec zeci de ore în faţa acestuia, intrând într-o lume virtuală de care le este greu să se despartă uneori, această pasiune putând atinge cote alarmante. Realizatorii de astfel de jocuri au ştiut să profite de pasiunea celor mici şi nu numai a acestora, jocurile pe calculator fiind un domeniu prolific şi foarte profitabil.

Cel mai tânăr jucător profesionist al jocurilor video se numeşte Victor De Leon al III-lea, cunoscut şi ca Lil Poison, şi este din Statele Unite ale Americii. S-a născut la 6 mai 1998, iar la vârsta de doi ani a primit prima consolă de jocuri pentru a se juca NBA 2K.

La vârsta de patru ani, a intrat în prima sa competiţie, un turneu Halo, în New York, iar un an mai târziu a participat la Major League Games, potrivit www.guinnessworldrecords.com.

În anul 2005, la vârsta de şapte ani, a semnat un contract de exclusivitate cu organizatorii Major League Gaming. La 1 ianuarie 2005, a intrat în Cartea Recordurilor, devenind cel mai tânăr jucător profesionist de jocuri video. (Text: Agerpres, Foto: cartearecordurilor.ro)