Aleea principală din faţa pavilionului central Romexpo devine pentru câteva zile „locul petrecăreţilor”.
În aer se simte mirosul unor arome care îţi provoacă papilele gustative. Rulote, vanuri şi standuri pline cu mâncăruri făcute ca la mama acasă sau exact ca în ţările exotice: de la sărmăluţe, până la cele mai „curajoase” combinaţii de condimente. Oamenii păşesc uşor spre bucătarii pregătiţi să ofere tuturor, după propriul gust, mâncarea la care visează.
Prima ediţie a Bucharest Street Food Festival a avut porţile deschise până duminică, 11 septembrie. Cei mai pasionaţi vendori de street food din întreaga ţară prezintă publicului gurmand preparate care mai de care mai apetisante. În cadrul festivalului sunt peste 60 de vendori cu food trucks, vanuri, rulote şi standuri, cu mâncăruri din peste zece bucătării internaţionale, inclusiv produse mai puţin cunoscute, care debutează pe piaţa din România.
La unul dintre standuri oalele cu sarmale pâlpâie ca în Maramureş: „Am adus aici toate bunătăţile, toată mâncarea noastră tradiţională din Maramureş. Am adus sarmalele cu păsat, care sunt o reţetă foarte veche, am reuşit să luăm locul I în opt ţări, la concursurile la care am participat”, ne spune una dintre maramureşencele venite la festivalul din Bucureşti.
„Avem o remorcă de barbeque, prima de acest gen, mobilă, pe care o folosim exclusiv pentru astfel de festivaluri. Este prima din România”, ne spune un alt vânzător.
„Noi servim o îngheţată thailandeză, pe care au savurat-o toţi clienţii. Este doar o bază lactată, peste care se pun fructele, se omogenizează pe plitele cu freon, la minus 25/30 de grade”, povesteşte o altă pasionată de mâncare.
Peste 20 de artişti români şi străini urcă pe scena festivalului, stilurile muzicale mulţumind şi cele mai exigente preferinţe. Fiecare dintre cele patru zile de festival aduce un vibe diferit, asortat cu genuri muzicale condimentate de trupe şi DJ-i binecunoscuţi publicului. Pentru o experienţă românească veritabilă, „culeasă din cartier”, meniul muzical include concerte live semnate Subcarpaţi, Fraţii Grime, Argatu, Cred că sunt extraterestru, Fantome, Șuie Paparude, Coma, Golan şi Timpuri Noi, alături de nume internaţionale, precum Nouvelle Vague, Dub Pistols, Jaya The Cat, Ziggi Recado, Audio Bullys şi nu numai.
Accesul la festival a fost liber până la ora 16,00. Ulterior acestei ore, accesul s-a facut pe bază de abonament, acesta putând fi achiziţionat online la preţul de 42 lei.
Reportajul poate fi urmărit şi pe contul de Youtube al AGERPRES — http://goo.gl/lFko0O. (Text, foto si video: Agerpres)