Cel mai mare pachebot din lume

Harmony of the seas

Cel mai mare vas de croazieră construit vreodată, pachebotul „Harmony of the Seas”, cu o lungime de 362 de metri şi o lăţime de 66 de metri, a plecat duminică, 15 mai, din portul Saint-Nazaire (vestul Franţei) spre Southampton, sub privirile a zeci de mii de curioşi, potrivit unui jurnalist AFP prezent la faţa locului.

Oraş plutitor pe care se pot îmbarca 6.360 de pasageri şi 2.100 de membri ai echipajului, „Harmony of the Seas” are 120.000 de tone, 16 punţi şi o lungime mai mare decât înălţimea Turnului Eiffel (312 metri).

La bord sunt amenajaţi 66.000 de metri pătraţi de restaurante şi distracţie. Printre cele mai atractive mijloace de divertisment se numără „The Ultimate Abyss”, cel mai înalt tobogan de pe mare, de la puntea 16 la puntea şase.

Ancorat în portul Saint-Nazaire, acest uriaş al mărilor construit pe şantierul naval STX din Franţa a început manevrele de plecare la ora locală 13.00. După semnalul sonor, gigantul şi-a început ieşirea lentă spre ocean. Mulţimea a asistat la spectacol fluturând batistele şi imortalizâd momentul cu camerele foto.

Pachebotul va completa flota de 24 vase ale companiei de croaziere americane. După o primă croazieră care va avea punctul de plecare la Southampton (sudul Angliei), în 22 mai, „Harmony of the Seas” va pleca o săptămână mai târziu din Barcelona, de unde va începe croaziere de o săptămână în Marea Mediterană, până la sfârşitul lunii octombrie. (Text: Agerpres, Foto: cruisecritic.com)