Cel mai mare ou pictat, din ciocolată

ou-ciocolataLa 10 mai 2010, maestrul cofetar Silvian Miron a primit certificatul de autenticitate din partea Academiei Mondiale a Recordurilor (World Record Academy), în cadrul Campionatului naţional de gătit în aer liber, de la Bucureşti, pentru realizarea celui mai mare ou pictat, din ciocolată, ornat cu cuburi de zahăr.

Potrivit datelor centralizate de juriul World Record Academy, aflat la Bucureşti, oul realizat din 475 de kilograme de ciocolată a fost ornat cu 20.580 de cuburi de zahăr, în greutate totală de 90 de kilograme, are 2,24 metri înălţime şi un diametru de 2,24 metri, fiind conceput sub forma unei căsuţe, cu uşă de acces pentru copii şi fereastră de vizitare.

Nu este singurul record legat de ouăle de ciocolată. Conform site-ului guinnessworldrecords.com, la 20 martie 2012, a fost vândut, în cadrul unei licitaţii organizate la Londra, cel mai scump ou de ciocolată, fără a fi ornat cu bijuterii preţioase. „Desertul”, realizat de o echipă de şase cofetari britanici şi unul japonez, a costat 7.000 de lire sterline. A cântărit peste 50 de kilograme şi a măsurat 107 centimetri înălţime şi 54 în diametru.

Cel mai greu ou de ciocolată a cântărit 7.200 kg şi a fost realizat de firma „Tosca” din Italia. Acesta a fost şi cel mai înalt ou de ciocolată, măsurând 10,39 m. Circumferinţa sa măsura 19.6 m. Recordul a fost înregistrat la 16 aprilie 2011. (Text si foto: Agerpres)