Cel mai mare acvariu din lume

Chimelong Ocean Kingdom6

În aprilie 2014, reprezentanţii Guinness Book of World Records anunţau că în China a fost inaugurat cel mai mare acvariu din lume, Chimelong Ocean Kingdom.

Chimelong Ocean Kingdom este situat în cadrul Chimelong International Ocean Resort din Hengqin, Zhuhai, China. Este vorba despre unul dintre cele mai mari parcuri tematice din lume, oferindu-le turiştilor posibilitatea de a vedea de aproape unele dintre cele mai rare animale, precum, rechinul-balenă, delfinul alb sau beluga, ursul polar.

Chimelong Ocean Kingdom4

Chimelong Ocean Kingdom are un volum total de apă dulce şi sărată de 48,71 milioane de litri şi oferă vizitatorilor mai multe arii cu diverse teme acvatice, fiecare simbolizând o anumită zonă oceanică.

Chimelong Ocean Kingdom2

Astfel, pe lângă titlul de cel mai mare acvariu din lume, acesta deţine şi recordurile pentru „cel mai mare dom subacvatic”, „cel mai mare bazin de acvariu”, rezervorul are un volum de 22,7 milioane litri de apă sărată, „cea mai mare fereastră de acvariu” şi „cel mai mare panou de acril”.

Chimelong Ocean Kingdom5

Rezervorul de expoziţie Whale Shark, situat în zona Ocean Wonders a parcului, are cel mai mare panou acrilic din lume, care măsoară 39,6 metri lungime şi 8,3 metri lăţime.

Whale Shark are, de asemenea, cel mai mare dom de vizionare subacvatică, care are un diametru exterior de 12 metri şi este plasat într-o structură cilindrică construită în interiorul rezervorului.

chimelong-ocean-kingdom1

Parcul tematic Chimelong Ocean Kingdom se întinde pe o suprafaţă de 140 de hectare şi a costat peste 800 de milioane de dolari. (Text: Agerpres, Foto:tripadvisor.com, t-online.de, actualitesvoyages.com)