Cel mai lung sărut din lume

cel mai lung sarut

Cel mai lung sărut a durat nu mai puţin de 58 de ore, 35 de minute şi 58 de secunde. Protagonişti au fost thailandezii Ekkachai Tiranarat şi Laksana Tiranarat, cuplul demonstrându-şi în acest fel afecţiunea în cadrul unui eveniment organizat de Ripley’s Believe It or Not!, desfăşurat în oraşul thailandez Pattaya.

Recordul a fost înregistrat la data de 14 februarie 2013. În competiţie s-au înscris nouă cupluri, dintre care unul alcătuit din îndrăgostiţi septuagenari, aflaţi într-o relaţie amoroasă de peste 50 de ani.

Precedentul record fusese stabilit de un cuplu de homosexuali, de asemenea de naţionalitate thailandeză, Nonthawat Charoenkaesornsi şi Thanakorn Sithiemthong, fiind realizat în februarie 2012. Sărutul lor ţinuse 50 de ore, 25 de minute şi o secundă. În 2012, la startul competiţiei se înscriseseră şapte cupluri.

Condiţia esenţială pentru omologarea recordului a fost ca buzele participanţilor să fie, în permanenţă, lipite. În plus, cuplul trebuie să stea tot timpul în picioare şi, evident, să fie alcătuit din persoane care au atins majoratul.

Primul sărut considerat cel mai lung din lume s-a înregistrat în 1998, fiind stabilit de americanii Mark şi Roberta Griswold. Până în 2010, „competiţia” a fost câştigată de perechi de diferite naţionalităţi, precum israelieni, italieni, britanici sau germani. Din 2011 însă, ea este dominată de îndrăgostiţi din Thailanda. (Text: Agerpres, Foto: guinnessworldrecords.com)