Cel mai lung mărţişor din lume a ajuns la Buzău

snur-martisoareCel mai mare mărţişor din lume, în lungime de aproape 17 kilometri şi cântărind circa 100 de kilograme, aparţinând Bibliotecii regionale din oraşul Vidin, Bulgaria, a ajuns luni, 14 martie, la Muzeul judeţean Buzău.

Mărţişorul gigantic va fi expus marţi, în Piaţa Dacia din municipiul Buzău.

‘Cel mai lung mărţişor din lume, cu o lungime de 16.704 metri, a fost omologat de reprezentanţii Cărţii Recordurilor, la 1 martie 2015, şi a fost realizat de mai multe instituţii publice din oraşul bulgar Vidin. Aceasta este a doua ieşire a sa în afara Bulgariei’, a declarat directorul adjunct al Muzeului judeţean Buzău, Daniel Costache.

Potrivit acestuia, mărţişorul a fost expus recent la Skopje, Republica Macedonia, precum şi în oraşul Vidin, în cadrul unei expoziţii internaţionale ‘Practici tradiţionale în Balcani-Mărţişorul’ realizată în cadrul unui parteneriat între instituţii de cultură din România, Bulgaria, Republica Macedonia şi Serbia.

Expoziţia internaţională temporară „Practici tradiţionale în Balcani” oferă informaţii despre tradiţia Mărţişorului în ţările balcanice, singura zonă din lume în care acest obicei este păstrat de milenii’, a mai declarat sursa citată. (Text: Agerpres, Foto: e-martisoare.ro)