Cel mai înalt zgârie-nori religios din lume

vrindavan-chandrodaya-mandir

Templul Vrindavan Chandrodaya Mandir din statul indian Uttar Pradesh, a cărui construcţie a început, va fi mai mare decât Bazilica Sf. Petru din Cetatea Vaticanului şi se va înălţa mai sus decât Domul din Ulm din Germania, odată ce lucrările vor fi finalizate, informează CNN.

Templul hindus, care va avea o înălţime de 213 metri, va avea pe lângă rolul de templu religios, şi cel centru cultural şi va include un parc tematic destinat Societăţii Internaţionale pentru Conştiinţa Krishna.

Forma clădirii rezistente la cutremur seamănă cu o rachetă, iar când aceasta va fi gata vârful ei se va afla la o înălţime echivalentă cu 70 de etaje.

”Atracţiile din parcul tematic vor include plimbări organizate, (instalaţii — n.r.) animatronice, lumini, sunet şi efecte speciale, ca şi spectacole (cu tematică — n.r.) Vraja Mandal parikrama şi show-uri cu laser”, a declarat Narasimha Das, directorul de proiect al templului.

vrindavan-chandrodaya-mandir-01

Un lift tip capsulă va străbate înălţimea structurii, transportând vizitatorii pe o platformă pentru admirarea priveliştii de la înălţime. Călătoria va oferi în plus experienţe vizuale şi auditive cu tema sistemelor planetare ale Universului, inspirate din literatura vedică.

Dedicat zeităţii hinduse Sri Krishna — despre care se spune că ar fi crescut în Vrindavan — templul va fi înconjurat de circa 30 de acri de pădure, plantată pentru a reproduce cele douăsprezece păduri din Braj.

vrindavan-chandrodaya-mandir-02

La poalele structurii vor fi construite locuinţe sociale, apartamente şi vile despre care publicaţia New Indian Express scrie că vor fi vândute pentru a susţine financiar proiectul care se va baza, de asemenea, pe donaţii din partea credincioşilor.

În prezent, se lucrează la fundaţia de peste 50 de metri adâncime, mai arată CNN. (Text: Agerpres, Foto: iskconbangalore.org, Video: youtube.com)