Cel mai bun truc pentru a scăpa repede de parbrizul îngheţat

parbriz-inghetat

Sezonul rece este în toi, iar una dintre consecinţele sale este apariţia gheţii pe parbrizele maşinilor.

Racleta şi apa călduţă sunt cele mai utilizate metode pentru a înlătura stratul subţire de gheaţă care se formează la primele ore ale dimineţii, însă ambele remedii pot provoca stricăciuni ireversibile. Prin intermediul Youtube, meteorologul Ken Weathers explică o metodă simplă şi eficientă pentru a scăpa de gheaţă în câteva secunde, relatează online ziarul spaniol ABC.

Potrivit acestuia, este vorba de un amestec format dintr-un sfert alcool şi trei sferturi apă, care se introduce într-un recipient cu pulverizator cu care se stropeşte apoi parbrizul. În câteva secunde, gheaţa se topeşte. O metodă simplă care îşi datorează eficienţa faptului că alcoolul îngheaţă la temperaturi cu mult mai scăzute decât apa.

De asemenea, când temperaturile scad sub zero, se recomandă ca recipientul pentru curăţat parbrizul să nu fie umplut cu lichid care să conţină apă deoarece poate să îngheţe. Cel mai bine este să se folosească un lichid de curăţat parbrize pentru iarnă.

Lichidul pentru parbrize este necesar să fie reînnoit la fiecare 6-12 luni. Un lichid vechi nu numai că nu curăţă în mod corect, dar poate deteriora ştergătoarele, îngreunând vizibilitatea şi crescând riscul de accidente, potrivit ABC. (Text: Agerpres, Foto: paylessglass.com, Video: youtube.com)