Cel mai bun film de ficţiune al anului 2016

Billion Star Hotel

Filmul românesc Billion Star Hotel, primul lung metraj produs la Târgu Mureş, a fost desemnat ‘Cel mai bun film de ficţiune al anului 2016’, la Miami Independent Film Festival 2016, a declarat joi, 7 iulie, Ovidiu Vasu, producătorul peliculei.

Potrivit lui Ovidiu Vasu, filmul Bilion Star Hotel a fost câştigătorul lunii octombrie 2015 a Miami Independent Film Festival, iar în luna iunie a acestui an a intrat în finala competiţiei, alături de celelalte 11 filme de lung metraj, care au fost desemnate câştigătoare în celelalte 11 luni, în intervalul iunie 2015—iunie 2016.

‘Am câştigat cu Billion Star Hotel premiul pentru cel mai bun film de ficţiune al lunii octombrie 2015 şi ne-am calificat pentru competiţia anuală, alături de alte 11 filme. Miami Independent Film Festival este un festival care se derulează pe tot parcursul anului în sensul că în fiecare lună este desemnat un câştigător. În 26 iunie, în cadrul ceremoniei de premiere, filmul Billion Star Hotel a fost desemnat de către juriul internaţional cel mai bun film de ficţiune al anului 2016, deci am câştigat finala. Miami Independent Film Festival a fost organizat în cadrul Lunii Filmului la Miami USA, sub tutela New York Film Academy’, a spus producătorul.

Ovidiu Vasu a arătat că a participat la proiecţia oficială a Billion Star Hotel în cadrul Miami Independent Film Festival în data de 25 iunie, alături de regizorul Alecs Năstoiu, finanţatorul Sebastian Călugar, co-scenarista Alexandra Pater şi actriţa Luisa Vasu.

El a precizat că în intervalul iunie 2015-iunie 2016 în competiţie au fost înscrise 962 de filme din 64 de ţări. (Text: Agerpres, Foto: cinemagia.ro, Video: youtube.com)