Cel mai bun aeroport din lume

Aeroportul-Changi-01

Aeroportul Changi din Singapore a fost votat drept cel mai bun din lume în 2015, în cadrul unui sondaj organizat de firma de consultanţă Skytrax şi ale cărui rezultate au fost publicate în luna martie.

Este al treilea an consecutiv când aeroportul din Singapore ocupă acest loc în sondajul realizat de Skytrax. Pe locul al doilea s-a situat aeroportul Incheon (Coreea de Sud), urmat de aeroportul din Munchen (Germania). Locurile următoare au fost ocupate de aeroporturile Hong Kong, Haneda (Tokyo) şi Zurich.

Top zece a fost completat de Aeroportul Internaţional Central Nagoya (Japonia), cunoscut sub numele de Centrair, apoi de aeroportul Heathrow din Londra (Marea Britanie), Schiphol din Amsterdam (Olanda) şi aeroportul internaţional din Beijing (China). Pentru acest sondaj anual, Skytrax chestionează mai multe milioane de călători ai companiilor aeriene internaţionale.

Aeroportul-Changi-02

Aeroportul Changi este folosit de mai mult de 100 de linii aeriene având ca destinaţii aproximativ 300 de oraşe din 80 de ţări şi teritorii din întreaga lume. În fiecare săptămână, aproximativ 6.500 zboruri decolează sau aterizează pe aeroportul Changi. În anul 2014, peste 54,1 milioane de pasageri au utilizat acest aeroport. Aeroportul Changi are trei terminale pentru pasageri, cu o capacitate de manipulare anuală totală de 66 de milioane de pasageri.

Pe lângă a fi un nod important de transport de călători, Changi este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi de marfă din lume, în anul 2013 fiind manipulate pe acesta 1,85 milioane tone de marfă. Aeroportul internaţional Changi din Singapore a fost cotat drept cel mai bun aeroport din lume şi în clasamentul pe 2014 realizat de „The Guide to Sleeping in Airports”. (Text: Agerpres, Foto: newsmarttraveller.com, patrickpang.com, Video: youtube.com)