Cei mai gălăgioşi fani din lume

Texans Chiefs Football

Suporterii echipei de fotbal american Kansas City Chiefs sunt cei mai zgomotoşi fani din lume.

La 29 septembrie 2014, în victoria (41-14) în faţa celor de la New England Patriots, stadionul Arrowhead a înregistrat un nivel al sunetului de 142,2 decibeli. Reprezentanţii celor de la Guinness World Records au fost prezenţi la arena din Kansas City pentru a oficializa noul record. Vechea bornă din Cartea Recordurilor era de 137,6 decibeli, nivel atins pe stadionul campioanei NFL, Seattle Seahawks, în decembrie 2013.

Rivalitatea dintre Kansas City şi Seattle pentru acest titlu este binecunoscută în Statele Unite ale Americii. Fanii celor două echipe au schimbat între ei acest record de trei ori doar într-un singur sezon.

Suporterii lui Seattle Seahawks, cunoscuţi şi ca „12th Man” („al 12-lea jucător”), se mândresc că au cel mai zgomotos stadion şi cel mai puternic avantaj al terenului propriu, pierzând doar un meci acasă timp de doi ani. Cei din Kansas City acuză faptul că arena din Seattle este parţial acoperită, fapt ce face ca recordul doborât să fie cu atât mai impresionant.

De asemenea, fanii echipei de fotbal american Seattle Seahawks au provocat cinci cutremure de mică intensitate lângă stadionul „CenturyLink Field”, în timpul meciului cu New Orleans Saints, din septembrie 2013, când au doborât recordul de atunci pentru cei mai gălăgioşi fani pe un stadion — 137,6 decibeli.

Conform reţelei care supraveghează cutremurele în Pacific, cel mai puternic cutremur a avut o intensitate între 1 şi 2 grade pe scara Richter şi a fost una dintre cele cinci mişcări ale pământului înregistrate în zona stadionului în timpul meciului câştigat de Seahawks cu New Orleans Saints, scor 34-7.

„Am înregistrat cinci cutremure de mica intensitate. Nu e prima dată când se întâmplă acest lucru. În 2011, după un touchdown al lui Seahawks, s-au mai înregistrat mişcări telurice”, a declarat John Vidale, directorul „Pacific Northwest Seismic Network”.(Text: Agerpres, Foto: chiefs.com, Video: youtube.com)