O companie alimentară japoneză a făcut deliciile presei săptămâna aceasta anunţând cultivarea unui soi de ceapă care se curăţă şi se taie fără ca ochii să lăcrimeze. „House Foods Group” a anunţat că a cultivat acest soi de ceapă reuşind să blocheze enzimele care produc compuşii care fac ochii să lăcrimeze.
Rezultatul este chiar invers, poate produce râsul, datorită proprietăţilor sale neobişnuite, a subliniat compania într-un comunicat. Compania japoneză nu a decis încă dacă va comercializa noul soi de ceapă.
În 2013, cercetătorii companiei au primit „Premiul Ig Nobel” decernat de Universitatea Harvard pentru pentru cele mai trăznite, ciudate şi inutile descoperiri ştiinţifice – o alternativă amuzantă la adevăratele premii Nobel. „House Foods Group” a fost premiată pentru descoperirea procesului biochimic prin care ceapa face ochii să lăcrimeze. (Text: Agerpres, Foto: cdnph.upi.com)